Haberler

Çorum: Vali Poroy'dan Köy Yollarında İnceleme

Çorum Valisi Hüseyin Poroy, yapımı devam eden Sırıklı Grup Yolu'nda incelemelerde bulundu.

Çorum Valisi Hüseyin Poroy, yapımı devam eden Sırıklı Grup Yolu'nda incelemelerde bulundu.

Çalışmaları yerinde incelemek üzere Vali Yardımcısı Murat Soylu ve Köye Yönelik Hizmetler Müdürü Rüştü Çağlar ile birlikte Sırıklı Köyü'ne giden Vali Poroy, devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Merkeze bağlı Bektaşoğlu, Sırıklı, Kazanoğlu, Aksungur ve 2 mahallesi, Karapürçek ve Hacıpaşa köylerini kapsayan Sırıklı Gurup Yolu incelemesi sırasında, Vali Hüseyin Poroy'a çalışmalar hakkında bilgi veren Köye Yönelik Hizmetler Müdürü Rüştü Çağlar, bölgede 14 kilometre altyapı çalışması yaptıklarını, 10 kilometrelik Sırıklı Gurup Yolu'nun 6 kilometresine bu sene asfalt dökeceklerini, kalan 4 kilometrelik bölümü de gelecek sene içerisinde tamamlayacaklarını belirtti. Çağlar, Özel İdare bütçesi ile bu sene 12 kilometre birinci kat, 102 kilometre ikinci kat asfalt, Köy-Des projesi çerçevesinde ayrılan bütçe ile 181 kilometre birinci kat, 172 kilometre ikinci kat olmak üzere her iki bütçe ile toplam 467 kilometre yol yapacaklarını söyledi. Yapılacak olan yollar için Köy-Des projesinden 8 milyon YTL ve Özel İdare bütçesinden 800 bin YTL ödenek ayrıldığını dile getiren Çağlar, hava koşullarının el verdiği ölçüde çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Vali Hüseyin Poroy ise, yol ve su çalışmalarını Köy-Des ve Özel İdare olarak iki farklı bütçe ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Poroy, yol çalışmalarında altyapının tamamlanmasının ardından asfaltın birinci katını yaptıklarını ve ardından da ikinci katı yaparak asfalt çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. Yol yapımı için gerekli bütün malzemelerin kendileri tarafından temin edildiğini dile getiren Vali Poroy, asfaltın dökme ve serme işlerini müteahhit firmaya verdiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title