Haberler

Çorum'un Hamamlı Çayköy Kaplıcaları Şifa Dağıtıyor

Çorum'da Faaliyet Gösteren ve AB Hibe Fonlarıyla Desteklenen Hamamlı Çayköy Kaplıcalarındaki Yer Altı Sularının, Özellikle Cilt Güzelliği ve Romatizma Hastalıklarına İyi Geldiği Tespit Edildi.

Çorum'da faaliyet gösteren ve AB hibe fonlarıyla desteklenen Hamamlı Çayköy kaplıcalarındaki yer altı sularının, özellikle cilt güzelliği ve romatizma hastalıklarına iyi geldiği tespit edildi.

AB hibe fonlarından yararlanmak amacıyla 'Hamamlı Çayköy Termal Tesisleri Geliştirme Projesi'ni hazırlatan Melih Ahıshalıoğlu, projenin kabul edilmesiyle birlikte modern bir kaplıca tesisi yaptıklarını söyledi. Kadın ve erkekler için kapalı ve açık yüzme havuzları yapılırken, özel kabinlerde yapılarak şifalı sularla tedavi olmak isteyenlere büyük imkan sağlandı. İçindeki mineral oranı bakımından Avrupa'da bulunan termallere eş değer olan Hamamlı Çayköyü Kaplıcaları, kansızlık ve yüksek tansiyon başta

olmak üzere birçok hastalığa doğal çözümler sunuyor. Kaplıcaların yöneticisi Melih Ahıshalıoğlu, her sıcak suyun kaplıca suyu olmadığını vurguladı. Birkaç defa suyu tahlil ettirdiklerini ve bu kaplıcanın birçok hastalığa iyi geldiğinin tespit edilmesinin ardından AB'den destek projesiyle yardım aldıklarını anlatan Ahıshalıoğlu, hazırlanan raporlarda Hamamlı Çayköyü Kaplıcalarının birçok sağlık probleminin tedavisinde etkili olduğunu belirttiklerini ifade etti. Melih Ahıshalıoğlu, "Çorum'a 12 kilometre

uzaklıkta bulunan ve Hamamlı Çayköyü kaplıcalar romatizma, eklem ağrıları, cilt hastalıkları, böbrek, mide, kalp ve damar tıkanıklıkları, yüksek tansiyon, kadın hastalıkları, karaciğer, safra kesesi, bağırsak, böbrek taşlarının düşürülmesi, kronik bronşit üst solunum yolu iltihapları, kronik eklem sertlik ve yapışıklıklarına, eklem dışı romatizmalarda, şişmanlık, her türlü nevralji ve nevritlerin tedavisinde, sinir ağrıları, sinir iltihapları, çocuk felçleri, kırık ve çıkık sonrası tedavi, omurga, kalça

ve diz artrozları'nın tedavisinde ve en önemlisi kadınların cilt güzelliğinde son derece etkili oluyor" dedi.

Tarihi 1800'lü yıllara dayanan Roma Hamamı'nın suyundan yararlanılarak 2000 yılında tek havuzla faaliyete geçen tesis, aradan geçen süre içerisinde yapılanma çalışmalarını da tamamlayarak 2 açık, 2 kapalı havuz olmak üzere 4 havuzla 7 gün 24 saat vatandaşlara hizmet vermeye başladı. "Hamamlıçay Köy Termal Tesisleri'ni Geliştirme Projesi" kapsamında AB hibe desteğinden yararlanılarak daha modern hale getirilen tesisin suyu, 30 derecelik kaplıca suyu niteliği taşıyor.

(ES-BÖ-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title