Haberler

Çorum Tapu Kadastro Müdürü Tonguç Genç;

Çorum Kadastro Müdürü Tongunç Genç, Türkiye'de en yoğun kadastro çalışması yapılan 3 ilden birisinin Çorum olduğunu açıkladı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 166. Kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında bir basın toplantısı düzenleyen Kadastro Müdürü Tongunç Genç, kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün ülke çapında yılda ortalama 7 milyon civarında işlem yapan ve 20 milyonun üzerinde vatandaşa hizmet veren yaygın ve köklü bir kurum olduğunu belirten Genç, her yıl ülke nüfusunun yüzde 25'nin

tapu ve kadastro hizmetlerinden faydalandığını belirtti.

Müdürlüğün il genelinde merkez, Alaca, İskilip, Osmancık ve Sungurlu ilçeleri olmak üzere 5 hizmet bölgesinde çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Genç, 75'i teknik personel olmak üzere 104 çalışanla hizmet sunduklarını açıkladı.

Son bir yılda 21 köy ve mahallenin kadastro yenilemesinin yapıldığını, 68 köy ve mahallenin ise 2013 yılı çalışma programına alındığını dile getiren Genç, "Bunlardan 45'i merkeze bağlı, 23'ü ise ilçelerimizdedir. Yine son bir yılda 40 bin 49 adet parselin ölçümü yapılmış olup, 54 bin 224 adet parselin ise ölçümünün yapılması planlanmıştır. Bu çalışmalarımız sonunda yapılan işlemlere karşı açılan davaların yapılan işe oranı ise yüzde 0,1 (binde 1)dir. Türkiye ortalamasının yüzde 5 olduğu düşünülecek olursa personellerimizin başarılı çalışmaları daha iyi anlaşılacaktır. 2013 yılı başı itibarı ile Orman İdaresinin Müdürlüğümüzden 2/b kadastrosunun yapılmasını talep ettiği tüm köy ve mahallelerin 2/b kadastroları bitirilmiştir. 2013 yılı içerisinde de yaklaşık 20 adet köyde 2/b kadastrosu yapılması Orman İdaresi tarafından istenmiş olup, bunların tamamının da 2013 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenmiştir" dedi.

Sınır tespiti, cins değişikliği, irtifak hakkı tesisi gibi bazı işlemlerin daha önce Lisanslı Harita Kadastro Büroları (LİHKAB) tarafından müdürlük adına yapıldığını hatırlatan Genç, "Ancak mahkeme kararı ile bu büroların faaliyetlerinin durdurulması sonucunda 01 Nisan 2013 tarihinden itibaren bu işlemler daha eskiden olduğu gibi müdürlüğümüzce karşılanmaya başlanmıştır. İl bazında günde yaklaşık 50 adet işlem başvurusu alınmakta olup, bu talepler 5 gün içerisinde karşılanmaktadır. Amacımız bunu 3 güne düşürebilmektir. 2012 yılında bu gibi işlem başvuru sayımız ise il genelinde 8 bin 989 adet işlemdir" diye konuştu..

Kadastro Müdürlüğü hizmet binası hakkında da açıklamada bulunan Genç, yeni binanın eski Çorum müzesi binasının bulunduğu hazine taşınmazına yapılacağını bildirdi. Arsanın tahsisinin yapıldığını dile getiren Genç, "şu anda arsamızı inşaata hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Amacımız 2013 yılı içerisinde temel atmak olmakla birlikte, inşallah kısa bir zamanda Türkiye'ye örnek olacak bir Tapu ve Kadastro Müdürlükleri hizmet binasını bitirmiş olmayı umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Kontrolör mühendisi Aydın Bahadır, Kadastro Teknikeri Engin Ayan ve müdürlük personeli Raif Karataş hazır bulundu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmancık İskilip Türkiye Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title