Haberler

Çorum Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş son yolculuğuna uğurlandıTeyze ve yeğenin acı kaderiDİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş 26 yaşındaki Kadir Karaman, memleketi Çorum'un İskilip İlçesi'nde toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Teyze ve yeğenin acı kaderi

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş 26 yaşındaki Kadir Karaman, memleketi Çorum'un İskilip İlçesi'nde toprağa verildi. Şehit Karaman'ın eşi Serap Karaman gözyaşlarına boğuldu. Geçen Ocak ayında Diyarbakır'da şehit düşen Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in eşi Leyla Özdemir'in de şehit eşi Karaman'ın teyzesi olduğu belirtildi.

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne bağlı Demirli köyü kırsalında terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden biri olan Uzman Çavuş Kadir Karaman'ın cenazesi Diyarbakır'da düzenlenen askeri törenin ardından Merzifon Havalimanı'na getirildi. Buradan da karayolu ile memleketi Çorum'un İskilip İlçesi'ne getirildi. Şehidin cenazesini karşılayan yakınları gözyaşlarına boğuldu. 55 yaşındaki babası Nazif Karaman güçlükle ayakta dururken, 50 yaşındaki Ayşe Karaman gözyaşlarına boğuldu. 2 yıllık evli ve 4 aylık hamile olan eşi 26 yaşındaki Serap Karaman ise fenalık geçirdi. Şehidin naaşı cenaze töreninde önce helallik alınmak için İskilip'in Bahabey Mahallesi Ahi Sokaktaki baba evine getirildi.

TEYZE VE YEĞENİN ACI KADERİ

Türk Bayrağına sarılı tabunun getirilişi sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. 7 ay önce şehit olan Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in eşi de Leyla Özdemir'de, yeğeninin şehit eşini son yolculuğuna uğurlamak için cenaze törenine katıldı. Geçen Ocak ayında Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde şehit düşen ve geçen Nisan ayında bir erkek çocuk dünyaya getiren Leyla Özdemir'in, şehit eşi Serap Karaman'ın teyzesi olduğu belirtildi. Aynı kaderi paylaşan teyze ve yeğen birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.

İkinci kez şehit acısı yaşayan Leyla Özdemir, "Kadir sen şehit oldun. Nuh'umun yanına gideceksin ona benden selam söyle" diye gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi baba evinde yapılan duanın ardından cenaze namazı için İskilip Belediye binası önündeki tören alanına götürüldü. Cenaze törenine Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bürokratlar ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

KIZ KARDEŞİ DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPIYORDU

Şehidin kız kardeşi 20 yaşında Tuğba Karaman'ın ise evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi. Tuğba Karaman 20 Ağustos'ta düğün yapılmayı planlıyordu. Bu düğüne kız kardeşinin çok istemesi üzerine şehit abisi Kadir Karaman'da katılacaktı. Abisinin cenaze töreninde baygınlık geçiren Tuğba Karaman ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şehidin annesi Ayşe Karaman'ın ise "Sen şehit oldun. Doğacak torunum 'babam nerede' deyince be ne diyeceğim şeklindeki sözleri yürekleri dağladı. Şehidin cenazesi İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında defnedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Karaman İskilip Çorum Kulp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title