Haberler

Çorum Sanayisi İçin Bir Fikrim Var' Projesi Hayata Geçiyor

ÇORUM (İHA)M. MUTTALİP YALÇINHitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret ederek ‘Yılın Adamı’ seçilmesinden dolayı tebrik etti.

ÇORUM (İHA)

M. MUTTALİP YALÇIN

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'ı ziyaret ederek 'Yılın Adamı' seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Üniversitelerin içinde yer aldığı toplumlarla yakın ilişkiler kurarak, sinerji oluşturmaları ve böylece her anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü kurumlar olmaları anlayışının hakim olduğu günümüz dünyasında; oluşturulması zor bir süreç olan üniversite-sanayi işbirliğini sağlama konusunda dünyada en başarılı modeller olarak teknokentler ve araştırma laboratuarlarının öne çıktığını belirten Rektör Alkan, bu doğrultuda Çorum TSO'nun vermiş olduğu değerli katkılarla Çorum'da üniversite-sanayi işbirliği konusunda bir köprü vazifesi gördüğünü ve bu zorlu süreçte TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'ın her zaman Hitit Üniversitesi'nin yanında olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi'nin; Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile şimdiye kadar birlikte yaptığı; öğrencilerin hem sektörel anlamda tecrübe kazanacağı hem de maddi kazanç elde edecekleri İş Başı Eğitim Konsepti, Tezsiz İşletme Yönetimi Yüksek Lisans programı açılması, sektörün sorunlarına akademik çalışma ile çözüm üretilmesi gibi konuların yanı sıra İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim için Sektörel Talep Araştırması, Türkiye'de Yeni Kuşaklar: Ş Kuşağı-Kuşak Çatışmaları ve İş Dünyası İçin Çözüm Önerileri Konferansı, Uluslararası Dünya Güreş Şampiyonası gibi pek çok proje sayesinde Çorum'un hatta bölgenin gelişimine çok büyük katkılar sağlandığını vurguladı.

Gerçekleştirilen başarılı çalışmaları neticesinde yaşanan gelişimin ve değişimin büyük önem arz ettiğini, elde edilen başarı tablosunun ise her iki kurum arasında oluşturulan işbirliğinin somut bir göstergesi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, tüm çalışmalarından ve vermiş olduğu desteklerden dolayı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile Meclis Başkanı Erol Karadaş başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek "Çorum Sanayisi İçin Bir Projem Var" konsepti içerisinde yeni bir üniversite-sanayi işbirliği ile ilgili proje havuzu oluşturulmasını önerdi.

Bilgi ve teknolojinin birlikte değerlendirildiği, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde oluşturulması planlanan "Çorum Sanayisi İçin Bir Projem Var" konseptiyle işletmelerin daha etkin bir şekilde bilgi ve teknoloji transferi ile Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirebileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, bunların yanı sıra üniversite ve sektör tarafından ortak yapılacak projelere dayalı yayınlanan makale veya bildirilerin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi, ilimiz sanayisinin rekabet gücünün artırılması, inovasyon yetkinliğinin geliştirilmesi, bilim ve teknolojinin ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürülmesi, yüksek katma değerli üretim kapasitemizin geliştirilmesi ile üniversite-sanayi işbirliğinin etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmaların da büyük önem arz ettiğini vurguladı.

"PROJE SANAYİMİZİ KUVVETLENDİRECEK VE İLİMİZ İÇİN DAHA FAZLA KATMA DEĞER ÜRETMEYE ZEMİN HAZIRLAYACAK"

Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Hitit Üniversitesi ile birlikte hayata geçirecekleri 'Çorum Sanayisi için Bir Fikrim Var' adlı projeyi önemsediğini söyledi. Bu projenin; Çorum'da üniversite-sanayi işbirliğinin yeni bir adımı olduğunu belirten Başaranhıncal, "Ticaret ve Sanayi Odası'nın temel hedeflerinden bir tanesi, ilin mevcut sanayisini ve ekonomisini bulunduğu noktadan çok daha ileri noktalara taşımaktadır. Bu hedef doğrultusunda, en yakın paydaşımız olan Hitit Üniversitemiz ile birlikte bir proje daha geliştirmiş bulunmaktayız. Kurumsal olarak bizlerin bugüne kadar göremediği bir sorunun çözümü, bir tıkanıklığın giderilmesi ya da mevcut kapasitelerin çok daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla geliştirdiğimiz 'Çorum Sanayi için Bir Fikrim Var' adlı projemiz ile başta iş dünyasından olmak üzere bütün hemşehrilerimizin fikirlerini değerlendireceğiz. Proje kapsamında edineceğimiz fikirler, hem iki kurumun birlikte çalışma kültürünü geliştirecek, hem ilimiz sanayisini kuvvetlendirecek ve en önemlisi de ilimiz için daha fazla katma değer üretmeye zemin hazırlayacaktır. Bu proje vesilesiyle, ilimize ve iş dünyasına sağladığı sonsuz katkılardan dolayı Rektörümüze teşekkür ediyorum" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hitit Üniversitesi Reha Metin Alkan Türkiye Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title