Haberler

Çorum Milletvekili Köse'den Ziyaretler

Güncelleme:

CHP Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse Çorum Merkez ve Osmancık İlçesi'nde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren CHP Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse, Çorum Merkezde Esnaf, Kahvehane ziyaretlerinde bulundu.

Çorum Merkez deki ziyaretlerinin ardından Osmancık İlçesine geçen CHP Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse, burada da Kahvehane ve Köy ziyaretlerine devam etti.
Esnaf, İlçe, Köy Ziyaretlerini seçildiği günden beri bugüne kadar aralıksız sürdüren Milletvekili Köse, ziyaretler esnasında Esnaf ve Vatandaşların sorunlarını dinleyerek bazı konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Daha Soma'nın yarası sarılmadan Karaman da Su baskını faciasının yaşandığını üzüntüyle dile getiren Milletvekili Köse, 18 Vatandaşımız Elim bir kazayla Hayatını kaybetmiştir, Şehit olmuştur. Ölenlere Allah tan Rahmet, Kederli Ailelerine Başsağlığı diliyorum dedi.. Sorunların aynı sorunlar olmadığını anlatan Milletvekili Tufan Köse, var olan sorunların dahada arttığını söyledi.

Oradaki bir İşçinin anlattıklarının ise akıllara zarar olduğunu anlatan Milletvekili Köse, İşçilere Madende Tuvaletlerini yapmaları için Poşet veriliyor.. Madende Can güvenliklerinin olmaması bir Dert, bu tür şeyler başka bir dert diyen Köse, bu zihniyeti kınıyorum dedi ! Daha Önceki Gün Üç Askerimiz Hunharca Şehit edildi.. Bugün de bir Askerimiz Hamile Eşinin Yanında, Alışveriş dönüşü Kalleşçe, Haince, Hunharca Şehit edildi..
Milletvekili Köse, bu tür Hainlik peşinde olanları Şiddetle, Nefretle kınıyorum dedi..
Asker Şehitlerimize Allah tan Rahmet, kederli Yakınlarına Başsağlığı dileyen Köse, Allah Herkesin yardımcısı olsun, Bu tür hainlerin şerrinden Allah Ülkemizi, Milletimizi korusun dedi.

Gelen günlerin geçen günleri arattığını söyleyen Milletvekili Köse, Yapılan iyi şeyleri Takdir ediyoruz, Yanlışları da eleştiriyoruz dedi. Milletvekili Köse, Şimdi bizim görevimiz Halkın içinden gelen bir Milletvekili olarak, Allah için, Vatan Millet için, Haklı Halkın Hakkını savunmak, doğrusunu konuşmak dedi. Milletvekili Köse, Herkes her şeyi çok iyi görüyor, izliyor, biliyor dedi ! Dahası bunlar buz dağının görünen yüzü, Görünmeyen yüzü çok çok vahim ! diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü,

Çözüm sürecinde barış umutları yükselmişken ne oldu da alevler yeniden yükseldi?

Milletvekili Av. Tufan Köse, " Türkiye, bir yandan çözüm süreci diyerek içeride zaman kazanmaya çalışıyor. Diğer yandan da koruyup kolladığı IŞİD eliyle Kürtleri hizaya sokmaya çalışıyor gibi bir durum söz konusu dedi ! Çatışmalar, hiç kimseye fayda sağlamaz..
Suriye'nin kuzeyindeki Kobani şehrinin IŞİD tarafından ele geçirilme ihtimali, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunu adeta yaktı. Bölge, 1990'lı yıllardan beri görülmemiş yoğunlukta eylemler ve protesto gösterilerine sahne oldu dedi..

KÖSE: GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE HÜKÜMETİN 6 İL'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN ETMESİ, DARBE DÖNEMLERİNDEN BİLE DAHA VAHİM BİR DURUMLA KARŞI KARŞI OLDUĞUMUZUN EMARESİDİR"

Öyle ki Devlet, 6 ilde sokağa çıkma yasağı ilan etmek zorunda kaldı. Okullar tatil edildi. Yollar kapandığı için birçok ilçeye giriş çıkışlar durdu. Polis ortada gözükmediği gibi olayların yaşandığı yerlere ambulanslar bile giremedi. Köse, Silahlı kişiler sokaklarda cirit atmaya başladı dedi ! Birçok noktada gruplar karşı karşıya geldi. Kimin kime kurşun sıktığı faili meçhul hale gelirken, eylemlerde 18 kişi hayatını kaybetti. Olaylar kontrolden çıkması bir anda Ülke güvenliğini tehlikeli ve vahim hale getirdi. Güvenliğin sağlanması için askeri birlikler şehre indirildi. Birçok yerde jandarma birliklerine kritik noktalarda nöbet tutturuldu. Peki, çözüm sürecinde barış umutları yükselmişken ne oldu da alevler yeniden yükseldi ? Aslında geldiğimiz nokta, kandırma, oyalama, iktidarda kalabilmek için suçları delilleri yok edebilmek için zaman kazanma taktiğidir ! Köse, bu şekilde sonuca gidilemeyeceğini, önde başka, arkada başka davranmanın güven bunalımına yol açtığını iyi bilmek gerekir dedi. Milletvekili Av.Tufan Köse, bir aralar "Kürt sorununun biteceği, PKK'nın silahlarını bırakarak dağdan ovaya ineceği algısı oluşmuştu.. Hükümet, gerekli adımların atılacağını defalarca ilan etti, Çalıştaylar düzenledi, akil heyetler oluşturdu. Aradan geçen 2 yıl zarfında psikolojik anlamı olan bazı adımlar atıldı ama kalıcı sorunu kökünden çözecek formüller geliştirilemedi dedi.

"HÜKÜMET'İN PKK'NIN İLE DİRSEK TEMASINA GİRMESİ ÜLKEMİZİ GERİYE GÖTÜRDÜ"

Köse, Asıl satranç, komşu ülke Suriye üzerinde oynandı ! Şam yönetimini devirmeye kilitlenen Ankara, Esed'in birkaç ay içinde düşeceğini hesaplayarak bu yönde politika oluşturdu. Fakat AKP hükümetinin beklentilerinin aksine, Esed rejimi devrilmedi.. Üstelik Suriye'deki muhalif hareketler de Türkiye'nin bütün çabasına rağmen birleşemedi.. Köse, Bugün IŞİD olarak karşımıza çıkan radikal hareketler hızla yükseldi. PKK ise Suriye'de başlayan iç savaşı değerlendirerek Rojava denilen Suriye'nin kuzeyindeki yerde hakimiyet kurmaya başladı. Bölgede 3 ayrı kanton oluşturuldu. Kobani, Afrin ve Cizire kantonlarında PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD gittikçe güçlendi. Esed rejimiyle iyi ilişkiler kuran PYD, otorite boşluğundan da yararlanarak kendisine ciddi bir alan açtı. Türkiye'de 40 yıl silahlı mücadele vermesine rağmen istediği sonuca erişemeyen PKK, bir anda Suriye'de adeta toprak sahibi oldu.. Üst üste savrulmalar yaşayan Türkiye ise net bir politika oluşturamadı. Dönemin Dışişleri Bakanı, bugünün Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 2 yıl önce şöyle diyordu:

"Öyle bir harita çıkarıldı ki sanki tüm coğrafyada PKK hakim gibi gösterildi. PKK tek bir yerde hakim olsa bile biz onu risk unsuru olarak görürüz. Çünkü terör unsurudur. Biz o haritaya asla izin vermeyiz demişti !!! Türkiye görünürde kırmızı bir çizgi çekmişti. Ancak çok geçmeden anlaşıldı ki Ankara, PYD ile dirsek teması kurmuştu. PYD Eş Başkanı Salih Müslim sayısız kez Dışişleri ve MİT yetkilileriyle görüşmeler yapmış. Hatta PYD ile Suriye'deki diğer muhalif gruplar arasında Ankara bir nevi arabuluculuk görevi üstlenmişti. Köse, İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan ında çözüm süreci görüşmelerinde 'uzlaşmacı' bir tavır sergileyerek Türkiye'nin kırmızı çizgileri üzerinde tahribatlar yapmasına müsade edildi dedi.. Köse, 21 Mart 2013'te ateşkes ilan eden Öcalan, silahlı güçlerin sınır ötesine çekileceğini duyurmuştu. Bu arada Rojava'ya müdahale artık Türkiye'nin gündeminden düşmüştü. Fakat 2003 yılında kurulan PYD, hızla Rojava'nın tek hakimi olmaya başladı. Taaki IŞİD piyasaya çıkıncaya kadar. Köse, son dönemlerde izaha muhtaç bir şekilde hızlı bir ilerleme gösteren IŞİD, Suriye'den bir anda Kuzey Irak'a kaydı ve Musul'u ele geçirdi dedi. Dengeler yeniden değişti her şey alt üst oldu ! Köse, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'e yönelen IŞİD, ancak ABD'nin askeri müdahalesiyle durdurulabildi dedi. Köse, Hükümet Milleti uyuta dursun, Türkiye'nin yüz yıllık rüyası Kerkük, sessiz sedasız peşmergelerin kontrolüne geçti dedi... Milletvekili Av.Tufan Köse, AKP hükümetinin öteden beri besleyip büyüttüğü IŞİD eliyle PKK-PYD'yi dövdüğü, hizaya sokmak istediği gibi şaibelerin de kamuoyunda kol gezdiğini belirterek şöyle devam etti..

TÜRKİYE, HIZLA BÜYÜK BİR KAOSUN İÇİNE ÇEKİLİYOR !

Köse, AKP İktidarının bilerek Ortadoğu ve Türkiye de Mezhep konuları üzerinden Milletimizi de kutuplaştırma çabasını anlayamıyorum dedi ! Daha Dün Yine Bu Ülkenin Başbakanı Mezhepsel söylemleriyle yeni bir açılım sözü haykırarak Kutuplaşma Girdabına Ülkemizi sürüklemek istiyor ! Bu Ülkenin Meselesi Etnik Mezhepler değil, İş, Aş, Ekmek sorunudur. Milletvekili Av.Tufan Köse, AKP Hükümetinin bu tür girişimlerden vazgeçmesi gerekiyor dedi.


Kobani, PKK için ideolojik ve stratejik açıdan büyük önem taşıyor. Köse, Kobani'nin düşmesi belki PKK'nın prestijini zedeler ama Türkiye'yi ateşin ortasına atma riski oldukça yüksek ve bariz dedi ! PKK'nın sokağı yeniden hareketlendirmesi hükümet üzerinde baskı oluşturur mu bilinmez ama ülkenin iyi bir noktaya gitmediği aşikar ! Köşeye sıkışan Hükümetin Öcalan eliyle sükunet oluşturup oluşturamayacağı da net değil ! Üstelik, PKK ile Hizbullah'ın Güneydoğu'da yeni bir savaşa tutuşma ihtimali de yok sayılamaz.. Nitekim bunun ilk işaretleri, Batman ve Diyarbakır'da görüldü ! Gömülen silahlar yeniden piyasaya çıktı !
Milletvekili Köse, İçeride PKK-Hizbullah çatışması, dışarıda PYD-IŞİD savaşı pek hayra alamet değil dedi.. Türkiye hızla büyük bir kaosun içine çekiliyor diyen Köse, Ülkemizin Türk'üyle, Kürt'üyle felakete sürüklenmeden acilen aklıselimin galip gelmeye ihtiyacı var dedi. Bunun için çok büyük çaba sarf edilmesi gerekiyor.. Köse Konuşmalarını sonlandırırken, Allah gerçekten Ülkemizin ve Milletimizin yardımcısı olsun dedi...








Kaynak: Temsilci / Güncel

Tufan Köse Osmancık Türkiye Politika Güncel Haberler

title