Haberler

Çorum Iraklı 3 Doktor, Mülteci Hastaları Muayene Ediyor

Iraklı 3 doktor, mülteci hastaları muayene ediyor IRAK'tan Çorum'a gelen üç sığınmacı doktor, bir binanın giriş katındaki dükkanda, kendileri gibi kentte mülteci olarak bulunan Iraklılar'ı muayene ediyor.

Iraklı 3 doktor, mülteci hastaları muayene ediyor

IRAK'tan Çorum'a gelen üç sığınmacı doktor, bir binanın giriş katındaki dükkanda, kendileri gibi kentte mülteci olarak bulunan Iraklılar'ı muayene ediyor. Sağlık İl Müdürü Dr. İsmail Yücel ise "Sağlık Bakanlığı izni olmadan her kim olursa olsun asla sağlık hizmeti veremez. Sağlık hizmetinin verildiği yerler standartlara uygun olmalıdır. Yasal olmalıdır. İlgili mercilerden izinli olmalıdır" diye konuştu.

Musul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduklarını belirten dahiliye uzmanları doktorlar Asama Nooh İbrahim, Ameen İshag Humadi ve Masood Mahmood Yaseen, 2 yıl önce Irak'tan Çorum'da mülteci olarak geldi. 3 mülteci doktor Çorum Çevreyolu'nda 8 katlı bir binanın giriş katındaki dükkanı kiraladı. 3 Iraklı doktor, yaklaşık 7 aydır kiraladıkları bu dükkanda kendileri gibi sığınmacı olan kişilere sağlık hizmeti vermeye başladı. Mültecileri muayene eden mülteci doktorlar gerekli gördüklerinde hastalara ilaçlarını da veriyor. Her hafta yaklaşık 300 mülteci muayene olmak için buraya geliyor.

Iraklı doktorlardan Asama Nooh İbrahim, Türkiye'ye sığınmacı olarak geldiklerini ve gönüllü olarak bu işi yaptıklarını belirterek, "Hayırseverlerin bize yardımları oluyor. Bizde ilaç temin ediyoruz. Gerekli gördüğümüzde hastalara veriyoruz. Biz burada üç doktor görev yapıyoruz. İlaç sıkıntımız dahi oluyor. Buradaki koşullar hiç iyi değil, daha iyi ortamlarda çalışıp hastalarımıza bakmak istiyoruz. Yetkili kurumlarla her hangi bir bağlantımız yok. Bütün her şeyi kendimiz yaptık" diye konuştu.

Öte yandan Sağlık İl Müdürü Dr. İsmail Yücel, konuyla ilgili olarak, "Böyle bir durum söz konusu dahi olamaz. Sağlık Bakanlığı izni olmadan her kim olursa olsun asla sağlık hizmeti veremez. Sağlık hizmetinin verildiği yerler standartlara uygun olmalıdır. Yasal olmalıdır. İlgili mercilerden izinli olmalıdır. Gerekli incelemeler derhal başlatılacaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı İsmail Yücel Çorum Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title