Haberler

Çorum İhl Mezunları Keşkek Günü'nde Buluştu

Çorum İmam Hatip Lisesi mezunları geleneksel Keşkek Günü’nde buluştu.

Çorum İmam Hatip Lisesi mezunları geleneksel Keşkek Günü'nde buluştu.

İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılan Keşkek Günü'ne Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç'ın yanı sıra çok sayıda İmam Hatip Lisesi mezunları katıldı.

Programda açılış konuşması yapan İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Dönem Başkanı Ayhan Boyraz, Hayrettin Karaman Külliyesi'nde Fen ve Sosyal Bilimler ağırlıklı erkek İmam Hatip Lisesi'nin olduğunu belirterek, kızlar için de Fen ve Sosyal Bilimler ağırlıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptırılmasını istedi.

Çorum'da 4 İmam Hatip Lisesi ve 10 İmam Hatip Ortaokulu olduğunu belirten Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır ise, bu okullarda 10 bin 300 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, sayının halkın teveccühü ile giderek artacağını dile getirdi. Kır, İmam Hatip okulları olarak geleceğe yön verecek, medeniyetlerin kurulmasına öncülük edecek, öncü kuşaklar yetiştirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

"Devletin ve milletin itibarını yine bu okullardan yetişmiş yiğitler verdi"

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, İmam Hatip okullarının milletin yaptığı yardımlarla bugünlere geldiğini kaydetti. Külcü, "İmam Hatip okullarını yok olması ve kurtulması gereken yerler olarak gördüler. İmam Hatip neslini arkası kesilmesi gereken nesiller olarak gördüler. Ama şükürler olsun bu devletin ve milletin itibarını yine bu okullardan yetişmiş yiğitler verdi" dedi.

Mazlum milletlerin beklentisi olduğu tek ülkenin Türkiye olduğunu kaydeden Külcü, bunun için de İmam Hatiplilerin çok çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklı, eğitimci Necmi Şamlı'nın Çorum İmam Hatip Okullarının en sıkıntılı yıllarında köy köy gezerek topladığı yardımların okulların ayakta kalmasını sağladığını belirterek, Şamlı'nın adının bir okula verilmesini istedi. Kıyıklık, İmam Hatiplilerden geçmişi unutmadan geleceğe yürümelerini istedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, her zaman mezun olduğu okulun ve memleketi Çorum'un misyonuna sahip olduğunu belirterek, okuldaki anılarını katılımcılarla paylaştı.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ise, üniversitelerden Çanakkale ruhuna sahip öğrenciler ve nesiller yetiştirmelerini istedi. Program sonunda temsili diploma töreni yapılırken Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na ortaokul diploması hediye edildi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necmeddin Kılıç Muzaffer Külcü AK Parti Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title