Haberler

Çorum'daki Cinayetler

İskilip ilçesinde tüfek ve tabancayla 3 kişiyi öldüren, 1 kişiyi de yaraladıktan sonra kaçan şüphelinin yakalanması için güvenlik güçlerinin çalışmaları sürüyor.

İskilip ilçesinde tüfek ve tabancayla 3 kişiyi öldüren, 1 kişiyi de yaraladıktan sonra kaçan şüphelinin yakalanması için güvenlik güçlerinin çalışmaları sürüyor.

İlçeye bağlı Soğucak köyünde dün akşam, Muharrem K'nın (59), Satı Şimşek (75), Hüseyin (27) ve Hasan Eryaz'ı (30) tüfek ve tabancayla öldürmesi, Keziban Eryaz'ı da (50) yaralamasıyla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Olayın ardından kaçan şüphelinin yakalanması için dağlık alanda yer alan köy ve çevresinde komando ekipleriyle çalışma yürütülüyor.

Köy içerisindeki kullanılmayan yapılar ve çevresindeki barınakları kontrol eden askerlere, iz sürücü köpekler de eşlik ediyor.

Görgü tanıklarının ifadesine başvuran jandarma ekipleri, köy muhtarının da kardeşi olan şüphelinin yeniden köye dönebilme ihtimaline karşılık gerekli tedbirleri aldı.

Cinayetlerin biçerdöver tartışması nedeniyle işlendiği iddiası

Bu arada şüpheli Muharrem K'nın, Eryaz ailesi ile buğday ve arpa hasadı yaptırmak için köy dışında biçerdöver getirmek istemeleri yüzünden tartıştığı ve cinayeti bu nedenle işlediği öne sürüldü.

Olayda hayatını kaybeden Hasan ve Hüseyin Eryaz'ın dedesi Hüseyin Eryaz (77), yaptığı açıklamada, olayın, köye dışarıdan biçerdöver getirilmek istenmesi nedeniyle yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Muharrem K, evimize gelerek tüfekle torunlarıma ateş etti. Sonra ben elinden tüfeği aldım. Ama bu kez de tabancayı çekti. Kaçarken benim hanım ve gelin dışarı çıkmıştı, onlara da tabancayla ateş etti. Sonra bana da uzaktan tabancayla ateş etti ama vuramadı. Kendisinin biçerdöveri var. Köydeki tüm tarlaları kendi biçerdöveri ile hasat etmek istiyormuş. Bizim çocuklar da hasadı başkasına yaptırmak istemiş. Bunu duyunca sinirlenmiş. Sonra da olayı gerçekleştirdi."

Mehmet Yurdesever ise Hasan ve Hüseyin Eryaz'ın temiz kalpli ve çalışkan insanlar olduğunu ifade ederek, "İkisi de çok iyi insandı. Kimseye zararları olmayan, her zaman başkasına yardım etmeye çalışan çok efendi insanlardı. Hasan'ın 2, Hüseyin'in de 1 çocuğu vardı" dedi.

Olay

Soğucak köyünde Muharrem K, evlerine gittiği Satı Şimşek (75), Keziban (50),  çocukları Hüseyin (27) ve Hasan Eryaz'a tüfek ve tabancayla ateş etmiş, ağır yaralanan Şimşek, İskilip Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Anne Keziban, oğulları Hasan ve Hüseyin Eryaz, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, Hasan ve Hüseyin Eryaz da buradaki müdahaleye rağmen dün gece yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Soğucak İskilip Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title