Haberler

Çorum'daki Cinayetle İlgili Dava

Çorum'un Kargı ilçesinde biri kadın 2 kişinin silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Özlem Aydın Ağar ve Murat Yılmaz'ı öldürdükleri iddiasıyla "ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle" yargılanan tutuklu sanıklar Süleyman Ağar, Sedat Ağar, Alpay Kınog, Turan Aydın, Deniz Dayanmaz ile taraf avukatları katıldı.

Sanıklardan Ağar, savunmasında, öldürülenlerden birinin eşi Özlem Aydın Ağar, diğerinin de eşinin sevgilisi Murat Yılmaz olduğunu belirterek, cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti.

Yaklaşık 3 yıllık evliliklerinin ardından bir anda ortadan kaybolan eşinin Murat Yılmaz'ın yanına kaçtığını öğrendiğini anlatan Ağar, eşiyle konuşmak için yaşadıkları Samsun'a gittiğini belirtti.

Böyle bir suç nedeniyle mahkeme karşısında olduğu için özür dileyen Ağar, şöyle devam etti:

"Daha önce emniyette ve savcılıkta verdiğim ifadeleri kabul etmiyorum. O zaman psikolojim bozuk olduğu için öyle savunma verdim. Şu an verdiğim ifadeler doğrudur. Eşimle mutlu bir evliliğimiz vardı. Ben kendisini çok seviyordum. Onun için kendi ailemi karşıma aldım. Ne istediyse yaptım ancak gözü hep yükseklerdeydi. İki yaşındaki çocuğumuzu da bırakıp mayıs ayında ortadan kayboldu. Sonra Murat Yılmaz isimli bir kişinin yanına Samsun'a kaçtığını öğrendim. Yılmaz ile yaklaşık bir yıldır görüştüğünü belirledim."

Eşinin kardeşi Turan Aydın ile durumu öğrenmesinin ardından görüştüğünü, daha sonra eşinin diğer kardeşi Mevlüt Aydın ile Samsun'a gittiğinde konuştuğunu ifade eden Ağar, şunları kaydetti:

"Görüşme sırasında eşimin yanında tanımadığım, daha sonra Murat Yılmaz olduğunu öğrendiğim birisini gördüm. Tartıştığım eşim, boşanmak istediğini söyledi. Tartışmanın büyümesi üzerine Murat Yılmaz üzerime yürüdü. Kendimi kaybettim ve cinnet getirdim. Sonra da olanlar oldu. Cinayetleri ben işledim. Diğer sanıkların hiçbir suçu yok. Onlar için de vicdani rahatsızlık duyuyorum. Pişmanım. Suçta kullandığım silahı da 5 bin liraya satın aldım."

Mahkeme başkanının, daha önce "Eşimin kardeşleri Mevlüt Aydın ile Turan Aydın 'kızı bulduk, öldürelim suçu da sen üstlen' dediler" şeklinde ifade verdiğini hatırlatması üzerine sanık Ağar, "Mevlüt ile Turan Aydın'a kızıyordum, onlara iftira atmak için bunları söyledim. O zamanlar psikolojim bozuktu. O ifadelerimi kabul etmiyorum. Şimdiki ifadem doğrudur" dedi.

Turan Aydın ise olayla ilgisinin bulunmadığı belirterek, suçlamaları kabul etmedi.

Kaçtıktan sonra kendisini arayan kardeşinin Murat Yılmaz'ın yanında ve mutlu olduğunu söylediğini anlatan Aydın, şöyle konuştu:

"Bunun üzerine Samsun'a gidip Yılmaz'ın evinde misafir oldum. Kardeşim mutlu olduğunu söyleyince bir şey demedim. Süleyman Ağar'ın da eşiyle konuşmak istediğini söylemesi üzerine Alpay Kınog ve Deniz Dayanmaz ile Samsun'a gittik. Süleyman Ağar da bizimle gelecekti ancak sonra onunla Samsun'da buluştuk. Murat Yılmaz'la konuştuktan sonra Sedat Ağar ve erkek kardeşimle otomobile bindik. Kız kardeşim ve Murat Yılmaz da yanımızdaydı. Bu sırada Sedat Ağar silah çekerek beni araçtan indirdi. Kardeşlerimi ve Murat Yılmaz'ı alıp gitti. Ondan sonrasını hatırlamıyorum."

Mahkeme başkanının olaydan sonra yaptığı bir telefon konuşmasında "Suçu Süleyman'ın üstüne attık" şeklinde sözler söylediğini belirtmesi üzerine Aydın, "Ben böyle bir konuşma yapmadım" şeklinde ifade verdi.

Diğer sanıklar Alpay Kınog, Deniz Dayanmaz ve Sedat Ağar ise olayla ilgilerinin bulunmadığını, suçsuz olduklarını bildirdi.

Çelişkili ifadeye "B12 vitamini" savunması

İfadesi sırasında mahkeme başkanının, açıklamalarının önceki savunmalarıyla çelişkili olduğunu bildirmesi üzerine sanık Kınog'un avukatı, "müvekkilinin B12 vitamini eksikliği yaşadığını, bunun da unutkanlık oluşturduğunu, bununla ilgili rapor da sunabileceğini" belirtti.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, Deniz Dayanmaz'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, diğer sanıklarının tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Pelitçik köyündeki ormanlık alanda 13 Haziran'da bir çoban tarafından elleri ve ayakları bağlı iki ceset bulunmuş, yapılan incelemede başlarından silahla vurularak öldürüldüğü anlaşılan cesetlerin Özlem Aydın (25) ile Murat Yılmaz'a (20) ait olduğu belirlenmişti. Cinayeti işledikleri iddiasıyla İstanbul'da yakalanan 5 kişi tutuklanmıştı.

Olayla ilgili M.A'nın da arandığı bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Murat Yılmaz Samsun Kargı Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title