Haberler

Çorum'daki Cinayetin Davası

Çorum'da otomobilden açılan ateş sonucu bir kişinin öldüğü, yoldan geçen bir kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili tutuklu bulunan 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

Çorum'da otomobilden açılan ateş sonucu bir kişinin öldüğü, yoldan geçen bir kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili tutuklu bulunan 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

Mart ayında Bahabey Caddesi'ndeki silahlı saldırıda Bulut Uyar'ın (31) hayatını kaybettiği ve olay yerinden geçtiği sırada tüfekten çıkan saçmalarla Ahmet Türkoğlu'nun (82) yaralandığı olayla ilgili, "kasten adam öldürme ve yaralama" suçundan tutuklanan Özcan Ö.  ile "azmettirme ve yardım" suçlarından haklarında dava açılan diğer tutuklular  Cihan K. (27), Özgür Ç. (29) ve Burak K'nin (23) Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlandı.

Duruşmaya tutuklu sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Hakkında "kasten adam öldürme ve yaralama" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Özcan Ö, maktul Bulut Uyar ile önceye dayalı husumetli olduklarını belirtti.

Olaydan yaklaşık bir ay önce Uyar ile yolda karşılaştıklarını, Uyar'ın, "Ne bakıyorsun?" diyerek kendisine tokat attığını öne süren Özcan Ö, "Bu nedenle kendisine husumet besliyordum. Olay günü bir eczaneye gitmek için Burak K'nin kullandığı araçtan indiğim sırada kendisiyle karşılaştım ve almış olduğum alkolün de etkisiyle yanımda bulunan tüfekle ateş ettim. Benim ateş etmem üzerine kendisi de yanında bulunan tabancasını çıkarmak istedi, bu sırada da üç el daha ateş ettim. Sonra da olay yerinden kaçtık" dedi.

Özcan Ö, kendisinin başka kişilerce tehdit edildiğini ve bu nedenle yanında tüfek bulunduğunu söyledi.

Haklarında "azmettirme ve yardım" suçlarından dava açılan Cihan K, Özgür Ç. Burak K. de olayla ilgilerinin olmadığını ileri sürdü.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Olay

27 Mart 2015 tarihinde Bahabey Caddesi'nde gerçekleştirilen silahlı saldırıda ağır yaralanan Bulut Uyar, kaldırıldığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Tüfekten çıkan saçmalar, o sırada yoldan geçen Ahmet Türkoğlu'nu da yaralamıştı. Türkoğlu, daha sonra kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Şüphelilerin kaçmak için kullandığı ve olay yerine yakın bir bölgede terk edilmiş halde bulunan otomobilde ise 2 tüfek ele geçirilmişti.

Bu arada, saldırıda hayatını kaybeden Bulut Uyar'ın, geçen yıl Çorum Barajı civarında bir kişinin hayatını kaybettiği olaydan dolayı bazı kişilerle husumet yaşadığı belirtilmişti.

Olaydan sonra yakalanarak gözaltına alınan Özcan Ö, Cihan K, Özgür Ç. ile Burak K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Türkoğlu Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title