Haberler

Çorum'daki Cinayet Davasında Karar

Birlikte alkol aldıkları sırada tartıştığı ağabeyini av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına çaptırıldı.

Birlikte alkol aldıkları sırada tartıştığı ağabeyini av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına çaptırıldı.

Geçen yıl şubat ayında, Bayat ilçesine bağlı Tepekutuğun köyünde, birlikte alkol aldığı ağabeyi Osman Çubık (51) ile aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu av tüfeğiyle ağabeyini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan Cemil Çubık'ın (45) yargılanmasına devam edildi.

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Çubık ve tarafların avukatları katıldı.

"Ne olduğunu, ne yaptığımı hatırlamıyorum"

Sanık Çubık, duruşmada yaptığı savunmasında, olayın nasıl yaşandığını hala hatırlamadığını öne sürerek,  "O gün ağabeyimle alkol aldık. Ne olduğunu, ne yaptığımı hatırlamıyorum. Yaşananlardan dolayı çok pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık ve taraf avukatlarının savunmalarının ardından karar için duruşmaya ara verdi. Yaklaşık yarım saatlik aranın ardından kararını açıklayan heyet, sanığı müebbet hapis cezasına mahkum etti.

Olay

14 Şubat 2013'te Bayat ilçesine bağlı Tepekutuğun köyünde, Cemil Çubık, ağabeyi Osman Çubık ile alkol aldıkları sırada tartışmaya başlamış, kavgaya dönüşen olayda Cemil Çubık, yanında bulunan av tüfeği ile ağabeyini öldürmüştü. Olayın ardından kaçan ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince kısa süre sonra yakalanan Çubık, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. - Çorum

Kaynak: AA / Güncel

Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title