Haberler

Çorum'da Türkiye Belediyeler Birliği Üyeleri Belirlendi

Türkiye Belediyeler Birliği’nde Çorum’u temsil edecek üyelerin belirlenmesi için seçim yapıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği'nde Çorum'u temsil edecek üyelerin belirlenmesi için seçim yapıldı.

Turgut Özal İş Merkezi'nde Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başkanlığında yapılan seçimlerde tek liste olarak gerçekleştirildi.

Başkan Külcü'nün doğal üye olarak kabul edildiği seçim sonunda Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Sungurlu Belediye Başkanı Aldulkadir Şahiner, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve İskilip Belediye Meclis Üyesi Murat Önder asil üyeliğe, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş ve Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz ise Türkiye Belediyeler Birliği yedek üyesi seçildi.

Seçimler öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, siyasette insana en çok dokunan makamın belediye başkanlığı olduğunu söyledi.

Belediye başkanlarına bazı tavsiyelerde bulunan Başkan Külcü, belediye başkanının yerine göre bir evin abisi, işçisi olduğuna dikkat çekti.

Özellikle yeni seçilen belediye başkanlarından insani ilişkilerini sıkı tutmalarını, çevreye ve tarihe saygılı olmalarını isteyen Başkan Külcü, belediyecilikte dünü korumak kadar, yarını inşa etmenin de önemli olduğunun altını çizdi.

Tüm belediye başkanlarını kutlayarak, başarılar dileyen Külcü, seçimlerin 'demokrasinin şöleni' olduğunu ifade ederek, sandıkta çıkan iradenin sonuçta millet iradesi olduğunu ve bu iradeye herkesin mutlak suretle saygı duyması gerektiğinin altını çizdi.

Hiç kimsenin sandıktan çıkan millet iradesini beğenmemek, saygı duymamak gibi bir hakkı ve lüksü olmadığının altını çizen Külcü, "Çünkü karar milletin kararıdır ve bu karara saygı duymaktan başka yapılacak hiçbir şey yoktur. Demokrasinin güzelliği de zaten buradan gelmektedir" dedi.

Artık seçimlerin geride kaldığını ve önlerinde yapılacak çok işlerinin bulunduğunu da anlatan Başkan Külcü, "Şimdi önümüzde 5 yıllık bir dönem var. Bu dönemin sonunda bir hizmet karnesi ortaya çıkacak. Halkımızda bu 5 yılın sonunda ortaya çıkan karneye göre bizler için 'devam' yada 'tamam' diyecektir. Yeniden aday olup tekrar seçilenler hizmetlerine devam ederken, kaybedenler ise 'niçin kaybettiklerinin' nedenlerini çok iyi analiz etmelidirler. Belediye başkanları yerine göre bir evin abisi, yerine göre işçisi ve yerine göre de hizmetkardır. Bu yüzden belediye başkanlığı makamı siyasette insana en çok dokunan makamdır. Çünkü belediye hizmetleri doğumdan ölüme kadar olan sürede insanların günlük hayatını yakından ilgilendirmektedir" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Külcü Turgut Özal Türkiye Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title