Haberler

Çorum'da "Stratejik Gelişim Planı" Çalışmaları

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, "Stratejik Gelişim Planı ülkemizde ilk defa ilimizde uygulanıyor.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, "Stratejik Gelişim Planı ülkemizde ilk defa ilimizde uygulanıyor. Çalışmayı başarırsak bu ülkemizde örnek olacak." dedi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Çorum'un Stratejik Gelişim Planı hazırlanması amacıyla düzenlenen istişare toplantılarının 5'incisi, Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Vali Kılıç, burada yaptığı konuşmada, stratejik gelişim planı çalışmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Plan ülkemizde ilk defa ilimizde uygulanıyor. Bu çalışmayı başarırsak bu ülkemizde bir örnek olacak. Bu çalışmada önce kurum stratejik planı yapılmalı. Üniversitemiz ve OKA bu çalışmada önemli ve birikimli iki kurumumuzdur. Çorum'da güzel işler olması gerekir ve olacak. Şu anda Turizm Master Planı hazırlanıyor. En kısa sürede bitmesini umuyorum." dedi.

Amaçlarının Çorum'un huzur, refah ve gelir seviyesini artırmak olduğunu dile getiren Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bütçesinden pay ayırarak çeşitli kurumlar kuruyor. Bu kurumların amacı da işlerini iyi yaparak hükümet programını istenilen düzeye getirmektir. Sağlık, tarım, eğitim, ulaştırma, her alanda hedefe ulaşılması lazım. Asayiş ve huzur çok önemli. Şehrimizde iki kadın gecenin her saatinde sokakta, caddede rahatça, huzurlu dolaşabilmeli. Görev yapanlar bu huzuru sağlamalı. Tüm bu çaba ve çalışmalarımızın amacı ilimizi huzur, refah ve gelir seviyesi bakımından üst sıralara çıkarmaktır." ifadelerini kullandı.

Plan konusunda görüş alışverişi yapılan toplantıya Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve akademisyenler ile kurum amirleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hitit Üniversitesi Necmeddin Kılıç Karadeniz Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title