Haberler

Çorum'da Polis Günü Kutlamaları

Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıldönümü Çorum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıldönümü Çorum'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, bir grup öğrenciyi makamında kabul etti. Çiçek hediye eden öğrencilere polis teşkilatının çalışmalar hakkında bilgi veren Doğan, daha sonra görevini temsili olarak İsmail Kakaç İlköğretim Okulu öğrencisi Zelal Sokak isimli öğrenciye devretti.

Polis telsizini eline alan Solak, trafik kazalarının önüne şehir içi ana güzergahlarda emniyet hız denetimi uygulamasına ağırlık verilmesini istedi.

Makam ziyaretinin ardından kutlamalar Atatürk Anıtındaki programla devam etti. Programa Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb.Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Köse, üst düzey askeri ve polis yetkililer, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Doğan, burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, suç istatisklerine bakıldığında Çorum'un huzur ve güvenlik açısından örnek gösterilebilecek iller arasında yer aldığını açıkladı.

Özellikle asayişe müessir olaylarda suçları aydınlatma oranının Türkiye ortalamasının iki katından fazla olduğunun altını çizen Doğan, teşkilatın bu haklı gururu sürekli koruma ve daha ileriye taşıma gayretinde olduğunun altını çizdi. Doğan, bu başarının sağlanmasında Çorum'daki güvenlik görevlilerinin gayretli çalışmalarının yanı sıra Çorum halkının sağ duyulu yaklaşımı ve güvenlik kuvvetlerine verdiği desteğin rolünün de büyük olduğunun altını çizdi.

Çorum'un Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini Ankara ve İstanbul illerine bağlayan karayolları üzerinde bulunduğundan kaçakçılık ve mali suçlar açısından da büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Doğan, bu suçların takibi hakkında yapılan planlı çalışmaların yanı sıra uyuşturucu akaryakıt kaçakçılığı ile tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığının önlenmesi konusundaki çalışmalar, önemli başarıların elde edilmesini sağladığını kaydetti.

Kentin bölgelerarası geçiş güzergahında bulunmasından dolayı yoğun bir trafik akışına sahip olduğunu anlatan Doğan, "Sorumluluk alanlarımızdaki güzergahlarda özellikle yorgun ve uykusuz araç kullanma, aşırı hız ve hatalı sollamaya bağlı trafik kazaları meydana gelmektedir. Bu nedenle gerek eğitim amaçlı, gerekse denetim amaçlı faaliyetlerimiz artarak devam etmektedir. Trafik düzen ve güvenliğinin tesisi amacıyla alınan tüm yasal ve idari tedbirler her şeyden önce vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği içindir. İldeki trafik denetimlerinin artırılması ve yapılan eğitsel çalışmalar sonunda 2013 yılındaki trafik kazaları ve bu kazalardaki ölüm ve yaralanma oranlarında bir önceki yıla göre yüzde 45.5, yaralanmalı kazalarda yüzde 7, ölü sayısında yüzde 32.1, yaralı sayısında ise yüzde 5 oranında azalma meydana geldiği görülmüştür.

Çorum'un toplumsal olaylar ve ifade özgürlü açısından da hareketli bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Doğan, bu alanlardaki yasal düzenlemelerin yanı sıra, sosyo-kültürel yapıya bağlı olarak geliştirilen güvenlik önlemleri sayesinde olumsuzlukların ve çatışma ortamının yaşanmasının engellendiğini sözlerine ekledi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Külcü Sabri Başköy Mustafa Köse Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title