Haberler

Çorum'da Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Çorum’da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Çorum'da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle şehirler arası ulaşımda zaman zaman sorunlar yaşanıyor. Çorum-Samsun, Çorum- Amasya karayollarında ve şehir merkezinde Karayolları ve Çorum Belediyesi ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor. Şehir giriş ve çıkışlarında görev alan trafik ekipleri, sürücüleri buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıyor.

82 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Öte yandan kar yağışının devam ettiği kentte 82 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için yoğun gayret gösteriyor. Kar yağışı devam ettiği taktirde kapanan köy yolu sayısının artabileceği ifade ediliyor. Çorum-Ortaköy karayolunda Karayolları ekiplerine de destek veren İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ayrıca, Özel İdare ekiplerinin sabah saatlerinde mahsur kalan iki cenaze aracını kurtardığı öğrenildi.

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Çorum'da eğitime bir gün ara verildi. Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ile İskilip, Bayat, Uğurludağ, Oğuzlar ve Boğazkale ilçelerinde ilk ve orta dereceli tüm okulların tatil edildiği, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de 1 gün izinli sayılacağı bildirildi.

"OKULLAR TATİL OLDU VALİMİZİ ÇOK SEVİYORUZ"

Kar yağışı çocuklar için eğlenceye dönüştü. Parklara ve sokaklara kendini atan çocuklar, kartopu oynadı. Kardan adam da yapan çocuklar beyaz örtünün tadını çıkardı.

Kar yağışı nedeniyle mutlu olduklarını dile getiren bazı çocuklar, "Okullar tatil oldu. Valimizi çok seviyoruz. Valimize teşekkür ediyoruz. Yarın da tatil olmasını bekliyoruz" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amasya Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title