Haberler

Çorum'da Kadınlar İş Makinelerini Rehin Aldı

Çorum’un Ortaköy ilçesine bağlı Karahacip beldesinin kapanmasına tepki gösteren köylü kadınlar, belediye hizmet binasını basarak iş makinelerini rehin aldı.

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Karahacip beldesinin kapanmasına tepki gösteren köylü kadınlar, belediye hizmet binasını basarak iş makinelerini rehin aldı.

Karahacip Belediyesine ait iş makinelerinin İl Özel İdare Müdürlüğü'ne devredilmesini istemeyen Karahacipli kadınlar iş makinelerini teslim almaya gelen Özel İdare çalışanlarını köye sokmadı. Köylü kadınların tepkisi ve iş makinelerini rehin almaları üzerine köye giremeyen yetkililer, Çorum'a dönmek zorunda kalırken, kadınlar ise ellerinde, sopalar ve küreklerle belediye hizmet binasının bahçesinde araçları vermemek için nöbet tutmaya başladı. Karahacip'in tekrar belde olmasını isteyen öfkeli kadınlar, iş makinelerini ise İl Özel İdaresine devredilmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Emine Karateke isimli kadın, Belediye'ye 25 yıldır emek verdiklerini belirterek, "Bizim bu araçlarımız niye gidiyor. Ölürüz ama kesinlikle araçlarımızı vermeyiz. Sabah araçlarımızı almaya geldiler. Araçları yakarız yine vermeyiz" dedi.

Karahacip'in 30 yıllık bir belde olduğunu dile getiren Şaziye Aslan isimli kadın ise beldenin köye çevrilince köylülerin yetim gibi kaldığını belirtti. Beldelerinin kapanmasının ardından her gece ağladığını söyleyen Aslan, "Köyümüzün yeniden belde yapılmasını istiyoruz. Araçlarımızı vermek istemiyoruz. Burada 700-800 hane yaşıyor. Bu köyde yangın olsa ne olacak. Bu halkın hali ne olacak. Ne ceza alırsak alalım biz bu araçlarını vermeyeceğiz. ya beldemiz geri gelecek yada buradan bir iğne dahi vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Nazife Kaya adlı kadın ise modern bir görünüme kavuşan beldenin yeniden köye dönüştürülmesini istemediklerini belirterek, "Biz vatandaş değil miyiz? Bizi niye böyle küçük düşürüyorlar. Belediyemizin araçlarını vermeyeceğiz. Yakacağız, yıkacağız vermeyeceğiz. ya belediyemizi geri getirecekler ya da bir iğne dahi vermeyecek" diye konuştu.

Murat Sak isimli bir vatandaş ise, "Halimiz ne olacak. Yazık bu millete yazık bu millete. Biz ona bile bile oy verdik. Köyü pisliğin içerisine sokmanın anlamı yok. Verilen emekler yazık. Kanalizasyon patlayacak, su patlayacak. Ateşe düştüm beni kim kurtaracak. Yazıktır yazık" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çorum Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Alim basozmenalimbasozmen@hotmail.com:

bu meselenin bu noktaya gelmesinin en önemli sebebi belediye başkanın yeterli tedbirleri ve önlemleri almayışıdır geçmiş ola. önlem almayışıdır

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title