Haberler

Çorum'da "Kadına Yönelik Şiddet ve Çözüm Yolları" Konuşuldu

Çorum'da Düzenlenen Panelde Kadına Yönelik Şiddet ve Çözüm Yöntemleri Tartışıldı.

Çorum'da düzenlenen panelde kadına yönelik şiddet ve çözüm yöntemleri tartışıldı.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi' panelinde Türkiye'nin kadına uyguladığı suç haritasının korkunç boyutlarda olduğu ifade edilerek, şiddetin önlenmesi için mutlaka insanların eğitilmeleri gerektiği belirtildi. Panele konuşmacı olarak katılan 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, Yrd. Doç. Dr. Müge Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Yaşar Barut, kadına yönelik şiddetin nasıl engelleneceğini anlattı. Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, "Yapılan araştırmalarda yalnızca kadın mağdur değil, aynı zamanda erkekler de mağdur. Küçüklükten itibaren erkeğin üstüne başkalarının namusunu koruma görevi yükleniyor. Bu tip suçları işleyen erkekler, gerçekten mağdur ve pişman. Çünkü sonuç çok acı. Kadın sığınma evinde ya da mezarda, erkek hapishanede, çocuk sokakta. Bu durumun düzelmesi için mantığımızın değişmesi gerekir" dedi.

Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, kadına şiddet uygulayanların büyük bir bölümünün de okumuş, eğitimli insanlardan oluştuğunu hatırlatarak, "Bunun çözümünü sadece eğitime bağlamak kolaycılıktır. Çözüm, kadın girişimciliğini artırmaktır. Kadının girişimciliği sadece üniversitede artırılamaz. Kadınlar, doğar doğmaz ebeveynleri tarafından girişimciliğe yönlendirilmelidir. Ayrıca, şiddetin önlenmesi için ruh sağlığımızı korumamız ve kendimizi eğitmemiz gerekiyor. Çocuklarımıza kurdu, kuşu öğretiyoruz, ruh sağlımızı korumasını öğretmiyoruz" şeklinde konuştu.

19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Müge Yılmaz ise, "Şiddet; bir insana fiziksel, ruhsal olarak zarar veren her türlü fiziki ve sözlü saldırıdır. Dünyanın her tarafında vardır. Tek sebebi erkekler değildir. Kadınlar da çocuklarına şiddet uygulayarak, şiddeti öğretmiş olur. Şiddeti öğrenen çocuk, ilerde kendisi otorite sahibi olduğunda şiddet yoluyla egemenlik kurmayı deneyecektir" diye konuştu.

Panele Vali Yardımcısı Murat Soylu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Emniyet Müdür Yardımcısı İhsan Akyüz ile vatandaşlar katıldı.

(ES-BÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title