Haberler

Çorum'da Ahilik Haftası Kutlamaları

Çorum'da Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çorum'da Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hürriyet meydanında yapılan kutlamalara Vali Yardımcıları Hamdi Bolat, Fikret Zaman, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile esnaf ve sanatkarlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Fikret Zaman, toplumların geçmişlerine sahip çıktıkça varolduklarını ve güçlendiklerini belirterek, Ahilik kültürünün de bunun en büyük değerlerinden birisi olduğunu söyledi. Zaman, Ahiliğin, kardeşlik, birlik beraberlik demek olduğunu belirtti.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise, Ahilik kültürünün tarihçesi hakkında açıklamalarda bulundu. Konuşmaların ardından esnaf sergisinin açılışını yapan protokol üyelerine ahilik pilavı ikram edildi. Mehter ve halk oyunları gösterisinin de yer aldığı kutlamalar esnaf sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahilik Haftası Yalçın Kılıç Fikret Zaman Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title