Haberler

Çorum'da 365. Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Çorum'da silah altına alınan 365. kısa dönem 80 jandarma er, törenle yemin etti.

Çorum'da silah altına alınan 365. kısa dönem 80 jandarma er, törenle yemin etti.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Temel eğitimlerini tamamlayan 80 asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masalara ve arkadaşlarına sarılarak yemin etti. Ardından birliğe ilk katılan askerlere çeşitli ödüller verildi.

Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, törende yaptığı konuşmada, vatani görevlerini yapmak için yurdun çeşitli yerlerinden Çorum'a gelen gençlerin, kışlada ilk günden itibaren birbirleriyle bütünleştiklerini söyledi.

Çocuklarını yalnız bırakmayan ailelere de teşekkür eden Üstündağ, "Burada onlara büyük bir güç ve moral kaynağı oldunuz. Yaklaşık 4 hafta önce törenlerle dualarla peygamber ocağına yolladığınız ve şimdi karşınızda bulunan sevgili evlatlarınız askerliğin temel eğitimini tamamlamış olarak huzurlarınızda. Ettikleri kutsal yeminle vatan savunmasında görev almaya, verilen her görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtmişlerdir. Bu eser sizin eserinizdir. Gözünü vatan sevgisinden başka bir şey görmeyen böyle yiğitler yetiştirdiniz." ifadelerini kullandı.

Törenin ardından askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Bazı asker yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Törene, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile askeri yetkililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title