Haberler

Çorum'da 357. Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Güncelleme:

Çorum'da silah altına alınan 357. kısa dönem 193 jandarma er, törenle yemin etti.

Çorum'da silah altına alınan 357. kısa dönem 193 jandarma er, törenle yemin etti.

Atatürk Spor Salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Temel eğitimlerini tamamlayan 193 asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masalara ve arkadaşlarına sarılarak yemin etti. Ardından birliğe ilk katılan askerlere çeşitli ödüller verildi.

Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çelik, törende yaptığı konuşmada, vatani görevlerini yapmak için yurdun çeşitli yerlerinden Çorum'a gelen gençlerin, kışlada ilk günden itibaren birbirleriyle bütünleştiklerini söyledi.

Asker ailelerine seslenen Çelik, "Vatan hizmeti için asil Türk milletinin emrine verdiğiniz ve peygamber ocağına gönderdiğiniz güzide evlatlarınızı gözümüz gibi koruyacağız" dedi.

"Dosta güven, düşmana korku veren evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Ne mutlu size ki vatan sevgisini bilen ve vatan için her şeyini vermeye hazır evlatlar yetiştirmişsiniz. Bizlere emanet ettiğiniz kınalı kuzularınızı, mukaddes bir emanet olarak kabul edeceğimizden, gözümüz gibi koruyacağımızdan, bir saniye olsun gözümüzü onlardan ayırmayacağımızdan şüpheniz olmasın. Onlar artık sadece sizin değil, milletimizin de evladı olmuşlardır."

Törenin ardından askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Bazı asker yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Törene, Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, askeri yetkililer ile asker aileleri katıldı. - Çorum

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Çelik Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title