Haberler

Çorum Buluşması"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskilip, Alaca ve Osmancık ilçelerine bu yıl, Dodurga, Mecitözü, Oğuzlar ilçelerine ise 2019 yılında doğalgaz verileceğini belirterek, Çorum'un ilçelerini doğalgazın rahatlığı ve temizliğiyle tanıştıracaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskilip, Alaca ve Osmancık ilçelerine bu yıl, Dodurga, Mecitözü, Oğuzlar ilçelerine ise 2019 yılında doğalgaz verileceğini belirterek, Çorum'un ilçelerini doğalgazın rahatlığı ve temizliğiyle tanıştıracaklarını bildirdi.

Erdoğan, "Evet Platformu" tarafından Abide Meydanı'nda düzenlenen "Çorum Buluşması"nda vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine, Çorum'un manevi muhafızları olan gönül insanlarına Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

Şair Çorumlu Aşıki'nin "Dost Cemalin Göstermezse" şiirinin bazı bölümlerini okuyan Erdoğan, "Bizler de bugün Çorum'un misaline ermek için geldik. Çorum'u, Çorumlu kardeşlerimizi gerçekten çok özledik. Sinemizde büyüyen hasret dağına gayrı ferman dinletemedik." şeklinde konuştu.

Erdoğan, bu sırada alandaki vatandaşların, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" tezahüratlarına, "Biz hiçbir beşeri gücün önünde bugüne kadar eğilmedik. Biz sadece Rabbimizin huzurunda, rükuda, secdede eğiliriz, başkası asla." karşılığını verdi.

6 yıllık ayrılığın ardından tekrar Çorumlularla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, "Bugün bir kez daha Abide Meydanı'nda coşkuyla heyecanla bizleri bağrına basan tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Şu anda karşımdaki şu topluluğu görünce memnuniyetim, mutluluğum çok daha fazlasıyla arttı. Bugün Çorum başka, bambaşka." dedi.

Çorum'un, 2002'den bu yana her seçimde olduğu gibi 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde de kendilerine sahip çıktığını ifade eden Erdoğan, Çorum'un, yüzde 64 gibi Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy oranıyla kendisini Cumhurbaşkanlığı makamına getirdiğini hatırlatarak, Çorumlulara, vefaları ve kadirşinaslıkları için teşekkür etti.

"Çorum'un kararı net, oyu evet"

Abide Meydanı'ndaki atmosferin, 16 Nisan'da da Çorum'un kararının net, oyunun "evet" olduğunu gösterdiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Sizlerden bu pazar da yine rekor bir oy oranı bekliyorum. İnşallah Çorum'un bu sefer de dosta güven, düşmana korku salacak bir 'evet' oyuyla yine tarih yazacağına inanıyorum. Şimdi öyle bir ses verin ki tüm zalimlerin yürekleri titresin. Öyle bir 'evet' deyin ki mazlum gönüllere inşirah olsun. 16 Nisan'da güçlü Türkiye için 'evet' diyor muyuz? Büyük Türkiye için 'evet' diyor muyuz? 16 Nisan'da müreffeh Türkiye için 'evet' diyor muyuz? 16 Nisan'da istikrarlı Türkiye için 'evet' diyor muyuz? Maşallah, barekallah, bu iş bitmiştir."

"16 Nisan demokrasi şöleni"nin şimdiden mübarek olmasını dileyen Erdoğan, İskilip, Alaca ve Osmancık ilçelerine bu yıl, Dodurga, Mecitözü, Oğuzlar ilçelerine ise 2019 yılında doğalgaz getirileceği müjdesini verdi.

"Rahmetli anam, o kömürün çilesini çok çekmişti"

Çorum'un ilçelerini doğalgazın rahatlığı ve temizliğiyle tanıştıracaklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tabii öncelikle hanım kardeşlerimiz bu işin huzurunu, mutluluğunu yaşayacaklar. Rahmetli anam, o kömürün çilesini çok çekmişti. Apartmanın beş kat altından bizler zaman zaman kömür çıkarsak bile, çoğu zaman çileyi onlar çekerdi. O kömürü çıkarırlar, sadece kömürü getirmekle kalmaz, bir de onun pisliği, is vesaire... O zaman her odaya icabında bir soba veya iki soba, bununla işi geçiştiriyordun. Şimdi tüm evin doğalgazla ısıtıldığı, banyosunun, mutfağının, odaların, her yerin... İnşallah bu benim bütün kardeşlerim için evladır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımın, sanayinin, bölgesinin üretim merkezi olan Çorum'a ne yapılsa az olduğunu vurgulayarak, "Çünkü sizler yıllarca ihmal edilmenize rağmen yılmadan, yüksünmeden çalıştınız. Şu çorak topraklara adeta hayat verdiniz. Çoğu zaman kendi emeğiniz, sermayenizle fabrikalar kurdunuz. Şu koca bozkırı adeta bir sanayi vahasına dönüştürdünüz." diye konuştu.

Kentteki fabrikaların sadece Çorum'a ve Türkiye'ye hizmet etmediğini, İsviçre'den Amerika'ya, Irak'tan İtalya'ya kadar dünyanın birçok ülkesinde Çorumlu kardeşlerinin ürünlerine rastlandığını anlatan Erdoğan, "Çorum'un başarılarıyla hepimiz iftihar ediyoruz. Sizlere daha iyi hizmet etmek, şehrimizi hak ettiği yere taşımak için bizler de gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Çorum'un sıkıntılarını, beklentilerini, taleplerini çok iyi biliyorum. İmkanlarımız arttıkça bunları da teker teker çözüyoruz."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İskilip Türkiye Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title