Haberler

Çorum Belediyesi, Kayıp Kaçak Su Kullanımını İçin Çalışlarını Sürdürüyor

Çorum Belediyesince kayıp - kaçak su kullanımı tespiti çalışmalarıyla yıllık 1,8 milyon ton su tasarrufu sağlandığı bildirildi.

Çorum Belediyesince kayıp - kaçak su kullanımı tespiti çalışmalarıyla yıllık 1,8 milyon ton su tasarrufu sağlandığı bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda barajlardaki su seviyesinin düştüğüne ve yer altı su kaynaklarının azaldığına dikkat çekerek, içme suyundaki kayıp - kaçakla mücadele çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtti.

İçme suyu şebekesindeki kayıp kaçakların tespit ve tamir işlemleri için yaklaşık bir yıl önce son teknoloji ile donatılmış araç satın aldıklarını ifade eden Zahir, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımız kapsamında bugüne kadar 46 tane kayıp kaçak tespiti yapıp arızalarını giderdik. Kaçak tespiti yapılan şebekelerin yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin ton su geçirme kapasitesine sahip olduğunu belirledik. Bu da teknolojik arıza tespit araçlarına yapmış olduğumuz yatırımın kendisini amorti ettiğini ve parasal kaynaklarımızı da en iyi şekilde kullandığımızı gösteriyor. Ayrıca içme suyu şebekelerinden boşa akarak yer altı sularına karışacak olan kaçakları tamir etmekle önemli bir tasarruf sağladık. Bu sayede Çorum'un içme suyu kaynaklarına da katkıda bulunmuş olduk."

Kentin nüfusunun ve gelir düzeyinin yükselmesine paralel olarak su ihtiyacının ve kalitesinin karşılanmasına yönelik çeşitli çalışmalar da yürüttüklerini dile getiren Zahir, yüksek verimli pompalar kullanılarak az enerji tüketilmesi için bazı pompa istasyonlarını yenileyeceklerini, ayrıca su temini ve dağıtım sistemini profesyonelleştirmek için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title