Haberler

Çorum Belediyesi 2 Bin 250 Kişiyi Çanakkale'ye Götürecek

Çorum Belediyesi tarafından yürütülen "Çorum Ecdadının İzinde Çanakkale Yollarında" projesi kapsamında Çanakkale'yi görme fırsatı bulamayan 2 bin 250 kişi Çanakkale'ye götürülecek.

Çorum Belediyesi tarafından yürütülen "Çorum Ecdadının İzinde Çanakkale Yollarında" projesi kapsamında Çanakkale'yi görme fırsatı bulamayan 2 bin 250 kişi Çanakkale'ye götürülecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü nedeniyle  "Çorum Ecdadının İzinde Çanakkale Yollarında" projesi kapsamında kültür gezileri düzenlediklerini belirtti.

Ramazan öncesi bin 600 kişiyi Çanakkale'ye götürdüklerini ifade eden Külcü, 1 Eylül -14 Ekim arasında 2 bin 250 kişiyi daha Çanakkele'ye götüreceklerini söyledi.

Külcü, şunları kaydetti:

"Özellikle terörün ve bölücülüğün tırmandırılmaya çalışıldığı şu günlerde bütün vatandaşlarımızın Çanakkale gibi birliğimizi ve bütünlüğümüzü temsil eden paydada buluşmasını temenni ederim. Çanakkale bizim millet ruhumuzun yattığı yerdir. Biz de, bu düşünce ve sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek Çorum'da yaşayan ve Çanakkale'yi görme imkanı bulamamış vatandaşlarımızı Çanakkale'ye götürüyoruz. 14 Ekim 2015'te ikinci turun son kafilesinin de Çanakkale'ye gidip dönmesiyle bu yıl toplamda 3 bin 850 vatandaşımız Çanakkale ruhunu yerinde görmüş ve yaşamış olacak."

Külcü, Çanakkale'ye gitmek isteyenlerin mahalle kültür merkezlerine veya Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne giderek başvuru yapabileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Muzaffer Külcü Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title