Haberler

Çorum'a 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi

Çorum Valisi Ahmet Kara, İstanbul merkezli soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye edilen eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evindeki aramada bulunduğu öne sürülen bağış parasıyla, Osmancık ilçesinde 24 derslikli imam hatip lisesi yaptırıldığını belirtti.

Vali Kara, Şenyurt Mahallesi Ortayol mevkisindeki imam hatip lisesine ek olarak yapılan binada incelemede bulundu.

Geçen yıl şubatta ihalesi gerçekleştirilen inşaatın devam ettiğini bildiren Kara, okulun, gelecek eğitim öğretim yılında açılacağını belirtti.

Kara, "Bölgeye 24 derslikli okulun yanı sıra spor salonu ve tatbikat camisi yapılacak. Ayrıca öğrenciler için yurt binasının yapımı planlanıyor. Söz konusu yatırımlar, mahkeme tarafından Süleyman Aslan'a iade edilen, daha sonra valiliğimize gönderilen bağış paralarıyla gerçekleştirilmektedir" ifadelerini kullandı.

Valilik hesabına aktarılan paranın yaklaşık 8 milyon lira olduğunu söyleyen Kara, şunları kaydetti:

"Bu para geçen yıl bize geldi ancak açıklamadık. Direkt olarak okul inşaatının yapımına başlamıştık. Bölgede zaten 300 öğrencimizin eğitim gördüğü bir okulumuz var. Buraya ek olarak bir bina daha yapıyoruz. Ek dersliklerin yanı sıra spor salonu, cami ve pansiyon yapılacak. Hatta Vakıflar Bölge Müdürlüğünden arsa alındı. Belediye imar düzenlemesini yapıyor. Bu alana da spor salonu ve cami yapılacak. Burası, Süleyman Aslan'ın yaptırdığı okuldur."

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Aslan Ahmet Kara İstanbul Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title