Haberler

    Cortana, Doğum Günülerini Hatırlatacak

    Dijital asistan Cortana'nın Android sürümü, doğum günlerini hatırlaması için güncellendi!

    Microsoft'un kalabalık dijital asistan piyasasındaki girişimi Cortana'nın Android sürümüne yeni bir güncelleme geldi. Diğer yeniliklerin yanında, ilk defa doğum günü hatırlatıcısı özelliğini kazandı.

    Yeni özellik sayesinde Cortana, Outlook Takvim'e erişebiliyor ve buradan yakındaki doğum günü tarihlerini hatırlatabiliyor. Yeni 1.9.12 sürümü ayrıca Cortana'nın birden fazla takvime bağlanmasını sağlıyor. Son olarak, uygulamanın mekan hatırlatıcıları yenilenmiş ve randevu ayarlama özellikleri geliştirilmiş, ve bazı isimsiz hataları giderilmiş.

    Xiaomi mi Mix Android akıllı telefonu, cihazı Çin'de satın alanlar için Cortana uygulaması ile birlikte geliyor. Göründüğü kadarıyla mi Mix bu özelliğe sahip olan tek telefon ve Çin dışında bu özelliğe erişmek mümkün olmayacak gibi görünüyor. Cihaz ayrıca Microsoft'un aile ve Office uygulamaları, ayrıca Outlook Email de cihaza önden yüklenmiş olarak geliyor. Microsoft daha önce yaptığı açıklamada Cyanogen ilke birlikte çalıştığını ve Cortana'nın Android'in Cyanogen OS sürümüne uyumlu hale getirildiğini söylemişti.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Microsoft Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title