Haberler

Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi, şehir genelinde vatandaşların hayatını olumsuz etkileyen ve kötü görüntülere sebep olan metruk alanların temizliğini yapıyor.

Çorlu Belediyesi, şehir genelinde vatandaşların hayatını olumsuz etkileyen ve kötü görüntülere sebep olan metruk alanların temizliğini yapıyor.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, duyarsız vatandaşların boş alanlara, eski ev eşyaları ve molozları atarak çöplük haline getirdiği için böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

İlçe genelinde bazı metruk yapıların içinde temizlik işlemlerini devam ettirdiklerini belirten Baysan, yapılan temizlik çalışmalarının ardından bu bölgelerde ilaçlama da yaptıklarını kaydetti.

Baysan, kendini bilmez insanların bölgelerinde bulunan metruk yapıların içine çöplerini, kullanmadıkları ev eşyalarını har fiyat atıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İlçemizde metruk yapıların içinde temizlik çalışmalarımız devam ediyor. Belediye olarak kentimize hiç yakışmayan bu tür olumsuzlukların giderilmesi yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En iyi temizliğin kirletmemek olduğunu unutmayalım. Vatandaşlarımızdan çöpleri çöp konteynırlarına atmaları konusunda özen göstermelerini bekliyoruz. Eski ev eşyaları ile inşaat atıklarının bertarafı için de 444 99 59 numaralı telefonu arayarak ekiplerimizi çağırabilirler. Çevre hepimizin, korumak ve kirletmemek gerekir."

Asfalt çalışmaları devam ediyor

Çorlu Belediyesi tarafından, şehrin muhtelif noktalarında yürütülen asfaltlama çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklamada ilçe genelinde asfaltlama çalışmaların hava koşullarının el verdiği sürece devam edeceğini söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan alt yapı çalışmalarının ardından gerekli olan bölgelerde asfaltlama işlemlerine başladıklarını dile getiren Sarıkurt, ana arterler başta olmak üzere bütün ihtiyaç duyulan bölgelerde asfaltlama çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Sarıkurt, başta Kumyol Caddesi ve Arslan sokak olmak üzere asfaltlama yapmaya devam edeceklerini ifade ederek, "İlçemizde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan alt yapı çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı. Çalışmaların bitirildiği bu alanlarda asfaltlamaya başladık. Ana arterler öncelikli olmak üzere öncelik sırasına göre, halkımızın mağdur olmaması için gerekli çalışmaları yapacağız." şeklinde konuştu.

Atık camları geri dönüşüme kazandırılıyor

Çorlu Belediyesi, atık camların geri dönüştürülmesi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, yaptığı açıklamada, cam ambalaj atıklarının yürürlükteki yasal düzenlemeleri uyarınca 130 adet atık cam şişe kumbarasının dağıtımına devam ettiklerini söyledi.

İlçenin değişik noktalarına konulan cam atık kumbaralarının rutin aralıklarla boşaltılacağını ifade eden Demirci, böylece hurda ve atık durumundaki camların geri dönüşüme kazandırılacağını kaydetti.

Demirci, kendilerinin de konuyu ciddiyetle takip ettiklerini belirterek, "Cam atıklarını toplamak için ilçemizin değişik noktalarına atık cam kumbaraları koyduk. Bunlarda toplanan atık camlar ekiplerimiz tarafından toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak. Böylece, atık ve hurda konumundaki cam kırıkları da ekonomiye kazandırılmış olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Tekirdağ Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title