Haberler

Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu'da "Kapıdaki Düşman" isimli tiyatro sahnelendi.

Çorlu'da "Kapıdaki Düşman" isimli tiyatro sahnelendi.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde Uygur Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen oyunda, uyuşturucunun zararları ve madde bağımlılığının insanlara verdiği kötü etkiler anlatıldı.

Gençlerin neden uyuşturucuya yöneldiklerini ve nasıl kandırıldıklarını örnekleriyle gösteren tiyatro oyunu, okul idare ve öğretmenler tarafından oldukça beğenildi.

- Kapalı pazar yerine kamera takip sistemi kuruldu

Çorlu Belediyesi tarafından Cemaliye Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerine güvenlik kameraları ve ses sistemi kuruldu.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, 10 bin metrekarelik alanda 7 bin metrekareye inşa edilen bölgenin en büyük kapalı pazar yerinin hırsızların korkulu rüyası olacağını belirtti.

Kapalı pazar yerinin 48 adet güvenlik kamerasıyla her an izlendiğini, duyuru ve uyarılar için de hoparlör ile ses sisteminin kurulduğunu aktaran Baysan, şunları ifade etti:

"Hem pazarcı esnafımız hem de halkımızın can ve mal güvenliği bizim için çok önemli. Belediyemiz tarafından kurulan kamera sistemi ile pazaryeri 24 saat gözlem altında tutulacak. Pazaryerinde meydana gelebilecek kapkaç ve hırsızlık olaylarını önlemek için kurulan kamera takip sisteminin yanı sıra, pazarcı esnafımız ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve gerektiğinde uyarılarda bulunmak için ses sistemi de kuruldu. 48 adet kamera kayıt sistemi ile her an kayıt altında tutulacak. Duyuru ve uyarıların pazarcı esnafı ve vatandaşlar tarafından net bir şekilde duyulması için 26 adet hoparlör sisteme dahil edildi."

Çorlu'da asfalt çalışmaları devam ediyor

Çorlu Belediyesi tarafından ilçedeki asfaltlama çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe genelinde asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Fen İşleri Müdürlüğü asfalt ve yol ekiplerinin mahalle bazında uyguladıkları program kapsamında çalışmalarına devam ettiklerini ve ekiplerinin, en son yaptığı çalışmalarda 320 ton asfalt serdiğini aktaran Baysan, şunları kaydetti:

"İlçe genelinde asfaltlama çalışmalarımız sürüyor. Ekiplerimiz, gerek duyulan ve önceden tespit ettikleri yerlere asfalt serimi ve düzenleme çalışmaları yapıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar, halkımız tarafından da yoğun olarak ilgi görüyor."

Kaynak: AA / Yerel

Kapıdaki Düşman İsmail Ünal Uygur Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title