Haberler

Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu'da bayram hazırlıkları.

Çorlu Belediyesi, kurban bayramı öncesi mahalle muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

Belediye binasında düzenlenen toplantıda, Kurban Bayramı'nda müftülük onaylı kesim yerlerinin oluşturulması, kurban atıklarının toplanması ve imha alanlarına götürülmesi konuları görüşüldü.

Toplantıda, denetimlerin sıklaştırılması ve düzenin daha iyi olması gerektiğini belirten Temizlik İşleri Müdürü Cahit Kurt, muhtarların katılımıyla belediye hizmetlerinin daha iyi bir şekilde gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Bayram dolayısıyla temizlik faaliyetlerinin arttırılması ve hayvan atıklarının düzenli bir şekilde toplanarak dezenfekte edilmesi yönünde kararlar alındığını da ifade eden Kurt, "Yeni mahallelere de temizlik hizmetlerinin hızlı ve etkin bir şekilde götürülecek. Yeni mahallelerde ihtiyaç duyulan çöp konteynırı ve sallama kovaların temin edilerek hizmete sunulmasını da planlanıyoruz" dedi.

Toplantıda, Çorlu Belediyesi muhtarları, müftülük ve belediye personeli görüş alışverişinde bulundu.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurul toplantısı

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Çorlu Belediyesi eğitim salonunda yapılan genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Divan heyetinin belirlenmesinin ardından, Kadın Meclisi Başkan aday olan Selda Er ve Hatice Sadıkoğlu Avcı kendilerini tanıttı.

Genel kurulda, kapalı oylama yöntemiyle yapılan başkan seçimlerinde 44 kişi oy kullandı ve 31 oy alarak Selda Er Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı oldu.

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı seçilen Selda Er, yaptığı konuşmada, "Burada bana güvenerek oyunu benim için kullanan herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra hizmet zamanı. Elimizden gelen bütün imkanları kullanarak bölgemize hizmet edeceğiz" dedi.

Toplantı dilek ve temennilerin okunmasıyla sona erdi.

- TAÇDER eğitimleri devam ediyor

Trakya Yıldırım Aktif Çalışanlar Derneği (TAÇDER) ve Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) işbirliğiyle düzenlenen hijyen eğitiminde başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Eğitimlere katılarak başarı elde eden aşçı ve servis görevlisi olarak çalışanlarına, çalıştığı işyerlerinde belgelerini teslim eden TAÇDER Genel Sekreteri İsmail Şen, hijyen konusunun insan sağlığı için çok önemli olduğunu belirtti.

Şen, üyelerinden sosyal, kültürel ve mesleki eğitimler düzenlenmesi yönünde talepler geldiğini ve kendilerinin de bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'müz ile bu kurslar hakkında protokol imzalamak istiyoruz. Açmayı düşündüğümüz bu kurslara katılanlara ise eğitimlerin sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika vermek istiyoruz. Bu kursların üyelerimize maddi ve manevi yönden katkı sağlayacağına inanıyorz" dedi.

Şen öte yandan, hijyen eğitimi yönetmeliğine göre gıda üretim ve perakende işyerlerinin, bu tür eğitimlere katılarak belge almak zorunda olduklarını da kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı İsmail Şen Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title