Haberler

Çorlu'dan Kısa Kısa

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi, Belene gazileri için Türkiye gezisi düzenledi.

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH), Belene gazileri için Türkiye gezisi düzenledi.

Bulgaristan'da totaliter rejim tarafından 1985-1989 yılları arasında Türk ve Müslüman azınlık üzerinde uygulanan asimilasyon politikasına karşı mücadele eden ve sonrasında Belene Kampı'na gönderilen 50 gazi, kendisi de Belene gazisi olan HÖH Milletvekili Ahmet Hüseyin'in yönetiminde Türkiye gezisine çıktı.

Yolculuğun ilk durağı olan Çorlu'yu gezen misafir heyete, Çorlu Belediyesi moral yemeği verdi.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı ile HÖH Trakya Temsilcisi ve Çorlu Belediye Meclis Üyesi Güner Çetin, Belediye Meclis Üyesi Osman Öztürk'ün de katıldığı yemekte eski günler yad edildi.

Belene gazilerinin Türkiye'deki ziyaretleri İstanbul, Bursa ve İzmir'le devam edecek.

-Çorlu'daki yarı olimpik yüzme havuzu

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Bir şehrin şehir olabilmesi için, öncelikle insanlarına tüm yönleriyle sağlıklı bir çevre sağlanması gereklidir" dedi.

Baysan, AA muhabirine açıklamada, geçtiğimiz günlerde, Hürriyet Mahallesi'nde temeli atılan yarı olimpik yüzme havuzunun sağlığa zarar vermeyen çevresel ortam sağlamak anlamına da geldiğini söyledi.

Şehir insanının strese sokulmaması ve aksine onlara destek olunması gerektiğini belirten Baysan, şehrin hareketli, sağlıklı ve yaşanabilir olmasının da belediyleler tarafından sağlanması gerektiğini ifade etti.

Şehrin hareketli olmasının, evlerdeki insanların sosyal yaşama katılmalarıyla sağlanacağına işaret eden Baysan, şöyle konuştu:

"Çorlu'da yapmış olduğumuz Cumhuriyet ve Gölbaşı parklarıyla insanlarımızı hareketli sosyal bir hayata sevk etmiş bulunmaktayız. Bu iki parkın yaşamasına yardımcı olan tüm Çorlu halkı bize övünç vermektedir. Bugüne kadar gençlik ve spor alanında bir çok yatırım yaptık. Kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde sporcu gençleri destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Çeşitli müsabakalarda Çorlu'yu temsil eden gençlere 946 altın hediye ettik."

Baysan, bundan sonraki en büyük spor proje ve hamlelerinin, Çorlu'ya 4 bin kişilik spor salonu ve sporcu yetiştirme merkezi kazandırmak olacağını kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Hüseyin Bulgaristan Türkiye Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title