Haberler

Çorlu'da 'Üniversite ve İş Dünyası İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğini Tartışıyor' Sempozyumu...

Tekirdağ'a bağlı Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Tabip Odası ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliğinde 'Üniversite ve İş dünyası İşçi Sağlığı ve iş Güvenliğini Tartışıyor' konulu sempozyum düzenlendi.

Tekirdağ'a bağlı Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Tabip Odası ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliğinde 'Üniversite ve İş dünyası İşçi Sağlığı ve iş Güvenliğini Tartışıyor' konulu sempozyum düzenlendi.

Çorlu Silverside Hotel'de gerçekleştirilen sempozyuma, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ Süleymanpaşa Jandarma Komutanı Ömer Faruk Keleş Çorlu, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu ve Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysu Ünal'ın moderatörlüğünü yaptığı sempozyumun açılış konuşmasını Sempozyum Sekreteri Hülya Perin yaptı. Açılış konuşmasının ardından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu, sempozyum hakkında bilgilendirme de bulundu.

"AMACIMIZ İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIKLARINI EN ALT SEVİYEYE İNDİRMEKTİR "

"İşçi sağlığı ve güvenliği bir takım oyunudur" diyen Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu, "Tüm oyuncuların üstün performansla hakkını vererek oynaması durumunda başarıya ulaşmak mümkündür. Amacımız iş kazalarını en aza indirmek ve meslek hastalıklarını sıfırlamaktır. Ülkemiz Avrupa'nın en büyük 6. ekonomisidir. Bu övünülecek bir durum ancak iş sağlığı ve güvenliği konusunda diğer ülkelerle kendimizi karşılaştırdığımızda onların çok gerisindeyiz. Bu sempozyumda, yapacağınız değerlendirmelerin iş kazası ve meslek hastalıklarını en alt seviyeye indirecek olan işçi sağlığı ve iş güvenliği bilincinin daha da gelişmesine katkıda bulunmasını temenni ederim" dedi.

"ÜNİVERSİTE VE SANAYİCİLER BİRLİKTE BÜYÜK PROJELERE İMZA ATABİLİR"

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Namık Kemal Üniversitesi olarak sanayicilerle birlikte önemli projelere imza atabileceklerini ifade ederek, "Bizler çok verimli ve iş potansiyeli yüksek bir yerde bulunuyoruz fakat bu potansiyeli çok iyi değerlendiremiyoruz. Namık Kemal Üniversitesi olarak sanayicilerle birlikte büyük projelere imza atabiliriz. Son yıllarda sektörle ve mesleklerle ilgili olarak eğitimler üzerinde duruyoruz. Sayısı 15'i bulan sanayiciler ile anlaştık. Öğrenci arkadaşlarımız haftanın belirli günlerinde teorik dersler alıyorlar. Diğer günler ise belirli iş yerlerinde çalışıyorlar. Buradaki sempozyum bu faaliyetlerden bir tanesi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği sempozyumu bu konuda çok yararlı olacaktır" ifadelerini kullandı.

"ANA TEMAMIZ İNSAN SAĞLIĞIDIR"

Ana tema olarak insan sağlığının ele alındığı sempozyum hakkında konuşan Prof. Dr. Aysu Ünal, "Özellikle bölgemizde faaliyet gösteren deri ve giyim sanayindeki iş sağlığı ve güvenliği konularından yola çıktık. Sempozyum komitesi olarak çok farklı meslek gruplarını ziyaret ettik ve bazı konular hakkında tartışmalara girdik. Sempozyumda işveren, iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimleri, akademisyenler ve hukukçular bulunuyor. Her meslek gurubunu ilgilendireceği için birçok farklı meslek grubundan katılımcıyı buraya çağırdık. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Abdullah Önen, sempozyuma katılanlara iş güvenliği ve sağlığı konuları hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, Özgür Sönmez, İş Güvenliği Uzmanı gözüyle deri ve tekstil alanındaki değişmelerden bahsetti, Celal Öğücü, iş veren gözüyle değişmeler hakkında açıklamalar yaptı.

Öte yandan Prof. Dr. Alpay Hekimler, Öğr. Gör. Metin Taşkın ve Doç. Dr. Ferruh Ayoğlu 'İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinde Taraf ve Sorumluluklar' konularında katılımcılara geniş bilgiler verdi. Sunumlar şeklinde devam eden sempozyumda, Dr. Celal Emiroğlu ve Ahmet Barış Göçmez, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinde İşyeri Hekimi ve İş Güvenliği Uzmanı konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Sempozyumun ikinci kısmında ise hukuki açıdan sorumluluklar ile cezai sorumluluklar konuları hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

Sempozyumun ikinci gününde Ergonomi, Solunum ve Fonksiyon Testleri Değerlendirmesi, Risk Analiz Kursu, Kimyasal Maddelerle Çalışma ve Kimyasal Risk Analizi eğitimleri verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Osman Şimşek Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title