Haberler

Çorap Fabrikasında İşçilerin Zehirlenmesi

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Şabanözü Organize Sanayi Bölgesi'nden gaz yayılmasına bağlı 212 kişin etkilenmesiyle ilgili adli soruşturmanın devam ettiğini, suç varsa muhataplarının cezalandırılacağını ifade etti.

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, Şabanözü'nde gaz sızıntısının yaşandığı akşam İstanbul'da Çankırılılar tarafından düzenlenen "Yaran gecesine" katıldığını ifade etti.

Olaydan haberdar olduğu anda Çankırı'daki yetkilileri aradığını vurgulayan Özcan, "Yaran gecesine girdiğimde bana haber verildi. Böyle bir problem oluştuğunu söylediler. Hemen hastane başhekimi, kamu hastaneleri birliği genel sekreterini aradım, talimat verdim" dedi.

İlerleyen saatlerde olayın nedeninin ortaya çıktığını belirten Özcan, şöyle konuştu:

"Gece 12.00 sularında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu beni aradı. Kendisiyle olay hakkında görüşerek bilgi verdim. Bana o saatte işçilerin bir gazdan etkilendiği ama gazın cinsinin bilinmediği bildirildi. Hemen AFAD ekiplerini yönlendirdim. Birkaç saat sonra gazın hayati tehlike arz etmeyecek, farkındalık yaratacak, doğal gazın içerisine zerk edilen sarımsak kokulu gaz olduğu ifade edilince rahatladık. Hayati tehlikelerinin olmayacağı bildirildi. Pazar günü geldim ve direkt Şabanözü'ne geçtim. Burada çorap fabrikası sahipleri, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Ticaret Borsası Başkanı ve diğer katılımcılarla toplantı yaptık. Hafif şekilde atlatılmasının memnuniyetini duyduk."

Hastaların tamamı taburcu oldu

Organizasyonda sıkıntı yaşanmadığını belirten Özcan, "Artık iletişim çağındayız. Çankırı Valisi her türlü direktifi telefonla faksla whatsapp ile bildirecek kabiliyete sahiptir, eksiklik olmamıştır. Bütün hastalarımız taburcu olmuştur, hiçbir işçimizde ve çalışanda kusur ve noksanlık bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Vali Özcan, olayın meydana geliş sebebi hakkında bilgi vererek "15 gündür gayri faal olan bir mobilya fabrikasında insan sağlığına zararlı olmayan farkındalık yaratacak sarımsak kokulu gazın taşınmasıyla alakalı fabrika sahibinin kusurudur. Soruşturmanın bu yönde devam etmesiyle ilgili isteğimi ilettim. Adli soruşturma devam etmektedir. Bununla ilgili bir suç varsa muhatabı cezalandırılacaktır" diye konuştu.

Başvuruda bulunanların çoğunluğunun psikolojik sebeplerle hastanelere gittiğini aktaran Özcan, doğrudan hayati tehlike arz edecek bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Herhangi bir yetkilinin şu ana kadar açıklama yapmamasının sebebini anlatan Özcan,"O akşam Sağlık Bakanlığı tarafından konuyla ilgili açıklama yapılacağı konusunda talimat verildi. Bakan bizim amirimizdir. Bakanlık tarafından bu dendikten sonra bizim açıklama yetkimiz yoktur" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Vahdettin Özcan Şabanözü Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title