Haberler

Çöpten Üretilen Elektrik, Ekonomiye Katkı Sağlıyor

Güncelleme:

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde, günde ortalama 50 bin konutun ihtiyacını karşılayacak 250 megavatlık elektrik üretimi gerçekleştiriliyor.

Adana Büyükşehir Belediyesiden yapılan yazılı açıklamaya göre, tesiste ayıklanan evsel katı atıklar, elektrik enerjisine dönüştürülerek ekonomiye kazandırılıyor.

800 TON ATIK AYRIŞTIRILIYOR

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Çelebi Akkuş, elektrik üretiminin, sebze ve meyvenin daha çok tüketildiği yaz aylarında arttığını belirterek, "Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Katı Atık Arıtma Tesisi'ne getirilen günlük ortalama bin 800 ton atık ayrıştırılıyor. Organik atıkları işleyerek yaklaşık 50 bin konuta yetecek kadar elektrik üretimi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

TANKLARDA FERMANTASYONLA ÇÜRÜTÜLÜYOR

Özel Atık Şube Müdürü Çağrı Ün de tesise getirilen evsel atıklardan geri dönüştürülebilir materyallerin ayıklandığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Günde bin 800 ton evsel atığın içindeki geri dönüştürülebilir materyaller ayıklanmaktadır. Öncelikle plastik, metal, cam ayrıştırılıp, istiflenerek geri dönüşüm tesislerine sevk ediliyor. Ardından portakal, karpuz kabuğu gibi organik maddeler ayrıştırılarak çürütücü tanklarda fermantasyona tabi tutuluyor. Oluşan metan gazı balona pompalanarak bir süre depolanıyor ve gaz motorlarında yakılarak metan gazından elektrik enerjisi elde ediliyor. Üretilen elektrik enerjisi de ulusal elektrik ağına veriliyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Çelebi Akkuş Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500

Yorumlar (4)

CUKUROVALI:

milliyetciliğin altında zaten bir vatan severlik öksüz yetim hakkı gunah israf bilinci yatar. .

5
10
yanıtYanıtla
SİNEM:

AY AMAN BEN KORKARIM BENİ KURTARACAK YOKMU ŞUANDA KAPALI BİR YERDEYİM

8
2
yanıtYanıtla
cevap:

Hadi bu salak, salakça yorum yazmış anladık, peki bunu beğenen SEKİZ 8 salak neyi begenmiş anlamadım, acaba sorun bendemi diye düşünmeye başladım hani orda msj varda benmi anlamadım

yanıt4
yanıt0
takdir ettim.:

kim olursa olsun partisi fark etmez. helal hoş olsun. süper bir uygulama. ben takdir ettim. . . . işin kolayına kaçıpda başımıza nukleer elektırk belasını ve çözumlenemez atıgını getirmek isteyenler önce tasarrfu etmeyı bılsın

8
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title