Haberler

Çöpten Elektrik Üretip Binlerce Evin İhtiyacını Karşılayacaklar

Güncelleme:

Zonguldak'ta, Katı Atık Düzenli Depolama sahasında metan gazından ayda 3 bin hanenin ihtiyacına eşdeğer elektrik üretecek tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Zonguldak'ta, Katı Atık Düzenli Depolama sahasında metan gazından ayda 3 bin hanenin ihtiyacına eşdeğer elektrik üretecek tesisin açılışı gerçekleştirildi Zonguldak Özel İdare ve Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliğince (ZONÇEP) işletilen Katı Atık Düzenli Depolama sahasında, metan gazından ayda 3 bin hanenin ihtiyacına eşdeğer elektrik üretilecek olan tesisin açılışı yapıldı.

PROJE HAYATA GEÇTİ

Tombaklar mevkisindeki ZONÇEP tarafından geçen yıl ihalesi yapılan metan gazından elektrik enerjisi üretilmesiyle ilgili proje hayata geçti. Katı Atık Düzenli Depolama sahasında kurulan tesisin açılışına AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ZONÇEP'e üye ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra öteki yetkililer katıldı.

"KOKUDA AZALACAK"

Başkan Akdemir, kente böyle bir tesisi kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi. Çöp döküm alanındaki kokunun ileriki günlerde tesisin tam faaliyete geçmesiyle azalacağını ifade eden Akdemir, "Kokuyu artık çevreye yakın yerleşim yerlerindekiler hissetmeyecek. Ekonomik olarak Türkiye'nin enerjiye ihtiyacı var. Enerji ihtiyacımızı çöpten enerji üreterek karşılayacağız. Adapazarı'na kadar böyle bir tesis yok.

"KÜÇÜK İLLERİN İHTİYACINI KARŞILAYABİLİR"

İçerisinde bulunduğumuz enerji piyasasının sıkıntılarını gidermek adına küçük ilçelerin ihtiyacını karşılayabilecek bir tesistir. Çöpümüzün ekonomik değeri var. Gazın üretilmesi bizim için bir avantajdır" diye konuştu.

3 BİN HANENİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Tesisi yapan firmanın Genel Müdürü Halim Dugan da işletmede 1,2 megavatlık iki ünite bulunduğunu söyledi. Toplamda 2,4 megawatlık enerji ürettiklerini anlatan Dugan, "Ürettiğimiz enerji yaklaşık 3 bin hanede kullanılacak, ilerleyen dönemde bu rakamı artırmayı planlıyoruz. Tesisimiz 6 milyon liraya mal oldu. Enerji ülkemizin ciddi bir açığıdır. Bu açığı kapatmaya çalışıyoruz.




Kaynak: AA / Ekonomi

Zonguldak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title