Haberler

Çöplüklerde Rehabilitasyon Sürüyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl İlçesi Cerrah ve Yenice mahallelerinde bulunan vahşi çöp depolama alanlarının rehabilitasyon çalışmalarını tamamlandı.

Gemlik ilçesi Karacaali Mahallesi'nde 5.000 metrekare alanda, Orhangazi İlçesi Yeniköy Mahallesinde 7.500 metrekare alanda, Çakırlı mahallesinde 10.000 metrekare alanda, İznik İlçesi Elbeyli mahallesinde 2.500 metrekare alanda yapılan rehabilitasyon çalışmalarının ardından İnegöl İlçesi Cerrah Mahallesinde yaklaşık 2.500 metrekare alanda ve Yenice Mahallesinde de yaklaşık 18.000 metrekare alanda yapılan rehabilitasyon çalışmaları da tamamladı.

Rehabilitasyon çalışmalarıyla yeşil alana dönüşen vahşi çöp sahalarında; katı atığın tesviye işlemleri yapılarak sahanın üstü toprak ile kapatılıyor, çöpte meydana gelen biyolojik bozulma sonrası oluşan metan gazı uygun noktalara yerleştirilen gaz bacaları ile kontrol altına alınıyor, ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi için saha tel çit ile çevriliyor.

İnegöl İlçesi Cerrah ve Yenice Mahallelerinde gerçekleştirilen rehabilitasyon çalışmalarıyla toplam 20.000 metrekare daha yeşil alan Bursa'ya kazandırılmış oldu. İznik İlçesi Boyalıca mahallesinde şuan çalışmaları devam etmekte olan rehabilitasyon çalışmaları tamamlandığında yaklaşık 35 bin metrekarelik yeşil alan Bursa'ya kazandırılmış olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yenice İnegöl İznik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title