Haberler

Çöp"Ler ile Üç Boyutlu Tablolar Yapıyor

TURGAY DUYAR - Manisa'da Şehzadeler Halk Eğitim Merkezinde ücretli öğretmenlik yapan ve 25 yıldır resim sanatıyla ilgilenen 42 yaşındaki Nesibe Tezgel, atık malzemeler kullanarak üç boyutlu eserler yapıyor.

Tezgel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk döneminden bu yana tutku duyduğu resim sanatını çabasıyla geliştirdiğini ve ünlü ressamların tablolarına bakarak tarzını oluşturduğunu anlattı.

Evlendikten sonra bir süre esnaflık yapan eşine yardımcı olduğunu, daha sonra Turgutlu Halk Eğitim Merkezinin açtığı seramik hamuru kursuna devam ettiğini belirten Tezgel, yağlı boya tabloları seramik hamuruyla birleştirip farklı denemelere başladığını söyledi.

Bu denemelerin beğeni toplamasının moral verdiğini, çevresindeki birçok malzemeyi sanat eseri olarak gördüğünü vurgulayan Tezgel, bir süre sonra atık malzemeler ile de denemelere başladığını ifade etti.

Tezgel, eserlerinde kullandığı seramik hamurunu, seramik ununu tutkalla karıştırıp hazırladığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Herhangi bir çizim yapmıyorum. Esinleneceğim eseri yan tarafa koyup bu resme bakarak seramik hamuruna şekil veriyorum. Kuruduktan sonra kumaş boyası ile boyayıp eskitme ve vernikleme işlemlerini yapıyorum. Eserlerimde pet şişe, strafor, kiremit ve atık su boruları gibi atık malzemeleri kullanıyorum. Atık pet şişeyi ikiye bölüp iç ve üst kısmına köy figürleri gibi rölyef çalışmalar yapıyorum. Su kabaklarının içini oyup köy evi, insan ve hayvan figürleri yapıyorum. İnsanların kullanmadığı atık malzemeleri değerlendirip çok güzel objeler elde ediyoruz ve sanat eserleri ortaya çıkarmış oluyoruz."

Tezgel, eşi sıcak bakmadığı için atık malzemeler ile çalışmalarını halk eğitim merkezinin atölyesinde sürdürdüğünü söyledi.

Eğitime devam ediyor

İçindeki sanat tutkusunun hiçbir zaman sönmediğini, yaklaşık 10 yıl önce kursiyer olarak gittiği halk eğitim merkezinde usta öğretici olarak görev yapmaya başladıktan sonra eğitimini ilerletmeye karar verdiğini aktaran Tezgel, 2 yıl önce başladığı Celal Bayar Üniversitesi Geleneksel El Sanatları Bölümünü bu yıl tamamladığını, lisans tamamlama kapsamında Uluslararası İlişkiler Bölümüne devam ettiğini anlattı.

Bu sanat dalında kendisini geliştirmek istediğini, duygularını farklı malzemeler ile ifade etmeyi sürdüreceğini vurgulayan Tezgel, halk eğitim merkezindeki kursiyerlerin bu sanata ilgi duymasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Seramik hamuruna daha yatkın oldukları için kadınların çeşitli figürleri ortaya koyabildiğine işaret eden Tezgel, "Bütün gün seramik hamuru kullanarak 3 boyutlu tablolarla uğraşmaktan evde hamur işleri yapmaya fazla zaman kalmıyor. Eşim hamur işi yiyeceklerden mahrum kalmasın diye hazır alıp eve götürüyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Turgutlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title