Haberler

Çöp Kokusuna Maskeli Tepki

Güncelleme:

Zonguldak'a bağlı Gelik beldesi sakinleri, yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan katı atık depolama tesisinin neden olduğu kötü koku ve kirliliğe maske takarak tepki gösterdi.

Kentteki 32 belediyenin çöpü, 2009'dan itibaren Sofular Köyü Tombaklar mevkiindeki katı atık depolama tesisine dökülüyor. Çöp yığınlarının neden olduğu kötü koku ve çevre kirliliği, Sofular Köyü ile birlikte Köroğlu Köyü ve Gelik Beldesi'ndeki Ayiçi Mahallesi'nde yaşayanları rahatsız etmeye başladı. Ayiçi Mahallesi'nde yaşayanlar, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki tesisten çevreye yayılan kötü kokuya maske takarak ve ağızlarını basortulerıyle kapatarak tepki gösterdi.

3 çocuk annesi 48 yaşındaki Hatice Dinçer, çöp depolama alanının kurulmasından sonra temiz havaya hasret kaldıklarını söyledi. Çöpün yaydığı koku nedeniyle astım hastalığına yakalandığını ileri süren Dinçer, "Özellikle yaz ayında sivrisinekten ve kokudan ne evde oturabiliyoruz ne de kapının önünde. Evde kapalı ortamda dursak olmuyor. İnsanın temiz havaya ihtiyacı var. Bunun çözümü için her yere müracaat ettik ama bizimle kimse ilgilenmedi. Biz çöplüğün kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Ayiçi Mahallesi Muhtarı Mehmet Çelikel, tesisin kurulmadan önce güzel bir yaşantılarının olduğunu söyledi. Çelikel, "Bize çöp alanının son sistem ve modern bir şekilde kurulacağını ifade ettiler. Ancak bu verdikleri sözü yerine getirmediler. Çöp döküm alanı yapılırken binlerce ağaç kesildi. Mahallenin ihtiyacını karşılayan su kaynakları vardı. Üzerine çöp dökerek kuruttular. Şimdi ise çöp kokusundan nefes alamaz hale geldik" diye konuştu. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çelikel Zonguldak Sofular Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title