Haberler

Contemporary Istanbul İçin Geri Sayım!

Güncelleme:

14 Ekim 2014 Salı günü Contemporary İstanbul ve Akbank Private Banking ev sahipliğinde Muse Istanbul'da gerçekleşen kokteyl partiye; basın mensupları, galeri sahipleri-yöneticileri ile koleksiyonerler katıldı.

Türkiye'nin en önemli illüstratör ve sokak sanatçılarından Cins, her ay dünyaca ünlü bir sanatçıyı misafir eden ve sanatçıların canlı çizim performanslarını içeren tek gecelik Pop-Up sergi/partilerinin altıncı edisyonu için etkinlikte sanat performansı gerçekleştirdi. Pop-Up ve Cins'in ortaklığı sayesinde İstanbul'un her daim hareketli sanat ortamında farklı bir serginin ve eserin oluşma süreci izlendi.

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Ali Güreli "Contemporary Istanbul ile çağdaş sanat ortamında önemli bir platform yarattığımız için gururluyuz. CI, yeni ve çağdaş sanatın arkasında duruyor. Geçmişe ya da bugüne doğru değil, geleceğe doğru ilerliyoruz, ilham verenin ve yeninin peşindeyiz. Yeniliğe çok açık bir şehirde olduğumuz için çok şanslıyız. Ancak bu potansiyel sadece İstanbul ile sınırlı değil. Bu nedenle de bölgedeki bütün diğer ülkelere kapımızı sonuna kadar açtık: Orta Doğu, Balkanlar, Kafkasya, Doğu Akdeniz ve tabii ki Avrupa." şeklinde konuştu.

Akbank Private Banking'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı da çağdaş sanata Akbank Private Banking olarak önem verdiklerini ve Contemporary Istanbul'un 8 yıldır destekçisi olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Saltık Galatalı, "Yıl içerisinde bu alanda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Contemporary İstanbul süresince de Akbank Private Banking alanında misafirlerimizi ağırlıyoruz ve bu değerli aktiviteyi onlarla birlikte deneyimliyoruz. Akbank olarak Contemporary İstanbul galerilerine POS cihazı sağlanması, eserlerin sigortalanması ve kredi kartlarında taksitlendirme gibi çeşitli hizmetleri de aktivite süresince sunuyoruz. Önümüzdeki yıllar için de Akbank Private Banking'in bu alandaki desteklerinin devam edeceğini memnuniyetle belirtmek isterim." diye konuştu.

9. Contemporary Istanbul!

Contemporary Istanbul uluslararası çağdaş sanatın en iyi örneklerinin Istanbul'a getiriyor. Kaçırılmayacak bir buluşma noktası olduğu kadar en genç ve canlı sanat ortamına sahip, çağdaş sanatın geleceğini elinde tutan Istanbul'u keşfetme fırsatı sunuyor. Plugin Yeni Medya bölümü ile de çağdaş sanat dünyasındaki yepyeni ve yenilikçi gelişmeleri takip etme fırsatı yakalanıyor.

Bu sene Contemporary Istanbul, 8. yılında da ana sponsorluğa devam eden Akbank Private Banking, 3 yıldır ortak sponsorluğu üstlenen Yıldız Holding ve 2014 yılında ortak sponsor olarak katılan 42 Maslak ile yola devam ediyor.

Bu seneki katılımcı galeriler arasında Galerie Lelong (Paris), Marlborough Galleries (New York), Rampa (İstanbul), Emmanuel Fremin (New York), Galerie Javier Lopez (Madrid), Kashya Hildebrand Gallery (Londra), Galerie Kornfeld (Berlin), Galeri Nev (İstanbul), Heis Gallery (Fukuoka-Japonya), Galerie Pilar Serra Barbara Paci (Roma), Dirimart (İstanbul), Andipa Gallery (New York) ve yakında Istanbul'a da açacağı mekan ile Galleria Russo (Roma) yer alıyor.

Contemporary Istanbul, sanat edisyonlarının, çoklu sanatların farklı formatlarının, kavramsal boyutlarının sunulduğu, tartışıldığı ve paylaşıldığı yeni girişim ve inisiyatifi CI Editions'ı sunuyor. Sınırlı sayıda üretilen özel edisyonların yaygın dağıtımını sağlayacak CI Editions, sanatın daha geniş izleyici grubunun yanı sıra yeni sanatseverler ile buluşmasında alternatif bir kanal yaratıyor. Orhan Cem Çetin, Mustafa Horasan, Ansen, Ahmet Polat, Ali Emir Tapan, Merve Morkoç, Fırat Engin, Alpin Arda Bağcık, Sinan Demirtaş, Seçkin Pirim, Ahmet Duru, Gözde Türkkan, Erdoğan Zümrütoğlu, Ardan Özmenoğlu, Buğra Erol, Gülay Semercioğlu, Burçak Bingöl, Mehmet Ali Uysal CI Editions'a özel edisyon üretecek sanatçılar arasında..

Plugin Istanbul Yeni Medya Bölümü 2. senesinde sanatsal anlamda daha geniş bir alanı kapsamayı hedefliyor. Sadece video sanatı değil, ses ve ışık enstalasyonları, etkileşimli ve jeneratif sanat işleri, iç mekan mapping projeleri, robotik tasarımlar, hepsi ve daha fazlası Plugin Istanbul'da yer buluyor. Galerie AKINCI, DAM GALLERY, Karima Celestin, URAStudio, Yellow Peril Gallery, Sedition, Kasa Galeri, Zimoun Studios, Simon Heijdens ve Brigitte Kowanz Plugin'in bu seneki katılımcıları.

Çin çağdaş sanatına farklı bir bakış ile 2010'dan beri Çin video sanatı koleksiyonerliği yapan Dr. Michael I. Jacobs'ın gözünden Çin video sanatını görüleceği "Now You See" sergisi 18 genç sanatçıya ait seçkiye yer veriyor. Dünya çapında tanınmış Liu Bolin and LIo Dao gibi sanatçılar fuara konuk oluyor. CI Dialogues konferans programında "Gelecek Bugündür - Çin'de Çağdaş Sanat" ve "Çin'de Sanat Arenası, Piyasası ve Kuruluşları" oturumları ile Çin sanatı mercek altına alınıyor.

CI Dialogues konferans programı 2014 yılında da güncel sanatın uluslararası fikir liderlerini tartışma ve konuşmalar ile bir araya getiriyor. Konferans programının bu seneki teması "The Other Art. Alternatives. Choices. Options".. Fuar alanında gerçekleşecek konferansta "Koleksiyonerliğin Geleceği", "Kar Amacı Gütmeyen Organizasyon ve Derneklerin Gücü'' ve "Yarının Fuarı" gibi konular tartışılıyor. Sotheby's International Yönetim Kurulu Başkanı Robin Woodhead, Christie Hong Kong Çağdaş Sanat Müzayede Müdürü Lauré Raibut, Artnet Kıdemli Başkan Yardımcısı Roxanna Zarnegar, Art Beirut Kurucusu & Fuar Direktörü Lauré D'Hauteville, Loop Sanat Fuar Direktörü Emilio Alvatre, CI Dialogues katılımcı konuşmacıları arasında yer alıyor.

CI 90 Minute Shows, her 90 dakikada bir, bir sanatçının solo şovunun kurulup, sunulup, tartışılıp, kaydedilip, başka bir sanatçının kurulumu için tekrar boş bir alan bırakılarak oluşturulan bir mekan-sergisi. 90 Minute Shows, değişimleri takip eden, sanatın çoğulculuğunu ve çeşitliliğini destekleyen dinamik ve yönlü bir platform oluşturuyor. Contemporary Istanbul Program Direktörü Marcus Graf'ın küratörlüğünü üstlendiği serginin sanatçıları Charlotte "Charlie" Stein, Fani Zguro, İsmail Necmi Sönmez, Mehmet Ali Uysal, Kerem Ozan Bayraktar, Orhan Cem Çetin, Buğra Erol, Ansen, Fırat Engin, Ali Emir Tapan, Irfan Önürmen, Özlem Günyol&Mustafa Kunt.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti New York Akbank Muse Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title