Haberler

Çomü Kreş'i Proje Çalışmalarını Sundu

Proje tabanlı eğitime önem evren ÇOMÜ Çocuklar Evi Kreş’i, ocak ayında proje çalışmaları yaptı.

Proje tabanlı eğitime önem evren ÇOMÜ Çocuklar Evi Kreş'i, ocak ayında proje çalışmaları yaptı. Çocuklar, Deniz Bilimleri Fakültesi Piri Reis Deniz Müzesi'ni, Yer Bilimleri Müzesi'ni, Dardanos Yerleşkesi'ni, Deniz Bilimleri Akvaryumlarını ve Gözlem Evi'ni gezdiler.

ÇOMÜ Çocuklar evi kreşinde 5 yaş grupları farklı konular seçerek, bu konuları tüm ayrıntılarıyla araştırdılar. Konularla ilgili geziler düzenlendi, şarkılar ve bilmeceler öğrenildi, hikayeler okundu, deneyler ve 3 boyutlu sanat etkinlikleri, seramik ve resim çalışmaları yapıldı. Programa, veliler ve branş öğretmenleri destek verdiler. Ayın sonunda çocuklar, tüm öğrendiklerini aileleri ile paylaşarak, oldukça keyifli bir sunum hazırladılar. ÇOMÜ Kreş'i Yöneticisi Derya Deniz, "Eylül ayında yeniden hizmete giren ÇOMÜ Kreş; drama, sanat, resim, müzik ve eğitim materyalleriyle daha donanımlı bir kreş oldu. Bunun yanı sıra eğitimimize renk katacağını düşündüğümüz, 5 yaş sınıflarıyla birlikte yürüttüğümüz 7 hafta süren proje çalışmaları başlattık. Özellikle disiplinler arası çalışma kapsamında ilgili fakültelerle çalıştık. Anasınıflarımızın desteği ile 'Gökyüzü ve Uzay', 'Denizaltı Canlıları' ve 'Bölge Bölge Türkiye' konulu proje sınıfları açtık. Bu proje sınıfları sene sonuna kadar açık kalacak. Diğer yaş gruplarımız da eğitim almak istedikleri zaman, bu sınıfları ziyaret edip burada etkinlik yapabilecekler. Proje tabanlı eğitim kapsamında yaptığımız bu etkinliğin ardından, çocuklardan da oldukça büyük geri dönüşler aldık. Bu sene en çarpıcı çalışmamız, sosyal içerikli bir konu olan 'Bölge Bölge Türkiye' projesiydi. Çocukların; bölgelerin iklimini, bitki örtüsünü, tarihi mekanlarını, meşhur yemeklerini ve halk danslarını öğrenerek aileleriyle paylaşmalarıydı. Aileler de yöresel yiyeceklerle katkı sağladılar. Katılımın da çok iyi olduğu proje günleri, oldukça eğlenceli, verimli ve keyifli geçti" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Piri Reis Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title