Haberler

Çomü'den Kısa Kısa

Yenice Meslek Yüksekokulunda konferans.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yenice Meslek Yüksekokulunda "vergi" konulu konferans düzenlendi.

Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık ve Yenice Mal Müdürü Hüseyin Yumurtacı'nın konuşmacı olarak katıldığı konferans iki saat sürdü.

Devletin kurumsal yapısı ve yapı içindeki maliye teşkilatı ile vergi uygulamalarını anlatan Işık, bütçe ve bütçenin ülke genelinde dağılımı, Türkiye'de vergi oranları, verginin nerelerden ve nasıl toplandığı, kayıt dışı ekonominin neden olduğu olumsuzluklar, dolaylı vergiler, Yeni Türk Ticaret Kanunu ile uygulamaya konulan bağımsız denetçilik uygulamalarını değerlendirdi.

ÇSATT üyeleri Mehmed Akif Ersoy'u andı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT), İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmed Akif Ersoy'u, Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda şiir dinletisiyle andı.

Ersoy'un yazdığı şiirlerin okunduğu ve hayatıyla ilgili kesitlerin sunulduğu programda, onun "Zulmü Alkışlayamam", "Birlik", "Çanakkale Şehitlerine", "Cenk Marşı", "Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak", "Gitme Ey Yolcu" ve Bursa'nın 1920 yılındaki işgali üzerine yazdığı "Bülbül" şiirleri okundu.

Anma etkinliğine, topluluk üyeleri yoğun ilgi gösterdi. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mehmed Akif Ersoy Mustafa Işık Yenice Yerel Haberler

title