Haberler

ÇOMÜ'de ilk kayıt "Tıp Fakültesi"ne yapıldı -

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Üniversitemiz çok hızlı bir büyüme gösteriyor. Bugünkü kayıtlarımız ile birlikte 46 binin üzerinde öğrencimiz olacak. Öğrencilerimizinde yüzde 90'dan fazlası başka şehirlerden geliyor" dedi.

Laçiner, Tıp Fakültesi Dekanlığı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ÇOMÜ'nün uluslararası bir üniversite olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini söyledi.

Bu yıl öğrenci sayısının 46 binin üzerine çıkacağını, yabancı öğrenci de ise 800'ün üzerine çıkacaklarını anlatan Laçiner, "Üniversitemiz çok hızlı bir büyüme gösteriyor. Bugünkü kayıtlarımız ile birlikte 46 binin üzerinde öğrencimiz olacak. Öğrencilerimizinde yüzde 90'dan fazlası başka şehirlerden geliyor. Buda bizim için sevindirici, tüm Türkiye'ye kendimizi beğendirmemiz gerekiyor. Puanlarımız oldukça yüksek. Türkiye'nin en önemli ihtiyacı, insan gücünün eğitilmesi. Adeta ham maddenin işlenmiş maddeye çevrilmesi gibi. Bunda da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor. Umarız buradan Türkiye'nin geleceğine katkılar yapacak insanlar yetişir" dedi.

ÇOMÜ'de çok fazla yabancı öğretim elemanı da bulunduğunu hatırlatan Laçiner, "Uluslararası enternasyonel üniversite kavramı olmanın hakkını vermeye çalışıyor üniversitemiz. Geçen yıl 55 farklı ülkeden öğrenci vardı, bu yıl bu çeşitlilik biraz daha artacak.

2014-2015 akademik yılının ilk kaydını ise Çanakkale Valisi Ahmet Çınar yaptı.

Çınar, kaydını yaptığı Kerem Enes Duran'a kendisine burs verileceğini söyledi. Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan da kaydını yaptığı Bedirhan Mengüç'e "bizim burs imkanımız yok" deyince; Vali Çınar Mengüç'e de valilik tarafından burs verilmesi talimatı verdi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da kaydını yaptığı Görkem Kayhan Tuncel'e burs imkanı sağladı.

Yeni kayıt yapılan öğrenciler Çanakkale'de ve ÇOMÜ'de olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, tıp alanında ÇOMÜ sayesinde ilerlemek istediklerini söyledi.

Kaynak: AA / Teknoloji

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sedat Laçiner Ali Çınar Türkiye Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title