Haberler

Çomü'de Basınç Odası Yeniden Faaliyete Geçti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki basınç odası yeniden faaliyete başladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki basınç odası yeniden faaliyete başladı.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Sualtı ve Hiperbarik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale'nin dalış bölgesi olduğunu söyledi.

Cihazın öncelikle dalış hastalıklarının tedavisinde kullanıldığını anlatan Dündar, "Her türlü dalış hastalığını burada tedavi etme imkanımız var. Hastalara maskeler aracılığıyla yüzde 100 oksijen solutuyoruz. Tedavi bu. Solutma işlemi ve zamanı hastalığa göre değişir." dedi.

Dündar, basınç odasının dalış hastalıklarının yanında farklı hastalıkların tedavisinde de kullanıldığına işaret ederek, şu bilgileri verdi:

"Dalış hastalıklarının haricinde bu cihazın kullanıldığı en büyük hasta popülasyonu yara tedavisi. Bunların içinde de şeker hastalıklarının geçmeyen diyabetik yaraları. Burada yapılacak tedavilerle diyabetik yaralarda yüzde 80-90'a varan iyileşme başarısı var. Yara tedavisinin yanında en büyük işlerden biri de karbonmonoksit zehirlenmesi. Bölge itibariyle çok rüzgarlı bir yer Çanakkale. Bacalardan ve kombilerden meydana gelebilecek karbonmonoksit zehirlenmelerinde de hayat kurtarıcı bir tedavi yöntemi. Kemik iltihapları, ani görme ve işitme kayıpları, damar tıkanıklığına bağlı yaralar, bu hastalıkların tamamı burada tedavi edilecek."

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title