Haberler

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: "Şu ana kadar 22 bin 400 metrekarelik bu alanda mahsuplaşmaların ve dükkan daire karşılığı anlaşmaların dışında 50 milyon 946 bin TL ödeme yapmış bulunmaktayız" "Çömlekçi aynı Zağnos kentsel dönüşümünde olduğu gibi 10 15 yıl içinde, etap etap.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında şu ana kadar mahsuplaşma ve dükkan-daire karşılığı anlaşmaların dışında hak sahiplerine 50 milyon 946 bin lira ödediklerini belirterek, projenin 10-15 yıl içinde etap etap bitirileceğini söyledi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bugüne kadar Trabzon'da yapılan ve yapılmakta olan kentsel dönüşümlerin en büyüğü olduğunu ifade ederek, Çömlekçi'de kentsel dönüşümün ilk olarak 22 bin 400 metrekarelik birinci etapta gerçekleştirileceğini ifade etti.

Kentteki diğer kentsel dönüşüm projelerine değinen Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Ayasofya kentsel dönüşümünü vadettik, bitirdik. Yakında hizmete açacağız. Bahçecik Camisi'nin etrafı için kentsel dönüşüm tarafımızdan vadedildi ve tamamlandı. Zağnos Vadisi'nin kentsel dönüşümünün ilk imzası 2004'te atılmıştır. 2004 ile 2009 arasındaki dönemde tarihi Zağnos Köprüsü ile Tanjant Köprüsü arası tamamlanmıştır. Bu birinci etaptır. 2009-2014 döneminde Tanjant Köprüsü'nden güneye olan ikinci etap, beraberinde Zağnos Köprüsü'nden Maraş Caddesi'ne olan üçüncü etap tamamlanıp bitirilmiştir. Şimdi dördüncü etabını çalışmaktayız. En son geçen hafta yaptığımız anlaşmalarla Pazarkapı'nın da ilavesi ile dördüncü etapta yolumuza devam ediyoruz. Bunu şunun için anlatıyorum, 2004'te ilk imzası atıldı, şu an 2014'teyiz. 10 yıldır devam ediyor. Bu dönemin sonuna kadar da sahilin yani dördüncü etabın tamamlanması ile 2018-2019'lara ulaşacaktır. Bu da demektir ki Zağnos Vadisi kentsel dönüşümü toplamda 14-15 yılda tamamlanmış olacaktır."

Çömlekçi'de durumun aynı olduğunu anlatan Gümrükçüoğlu, "Çömlekçi'de de durum budur. Tabakhane'de de aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Meydan Parkı'nda vadettiğimiz birinci etap dönüşümünü tamamladık. Meydan Parkı'ndaki ikinci etap Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi içinde olmasına rağmen projesi ve ihalesi ile tamamen belediyemizin finansmanını karşılaması ile sürdürülmektedir" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, Çömlekçi kentsel dönüşüm projesindeki son duruma ilişkin ise şunları kaydetti:

"Çömlekçi, Esentepe bölgesi, Sezai Uzay Caddesi ve Kaymaklı Mahallesi'nin bir kısmını da içine alan en büyük kentsel dönüşümdür. Zağnos'u nasıl etap etap yapmışsak Çömlekçi'yi de etap etap yapmaktayız. Vatandaşımızın hakkının her zaman yanında olduk. Orada da etap etap yürümede ilk olarak bir ada tespit edildi. Bu ada 22 bin 400 metrekarelik bir adadır. Bunun şu an ödemelerini yapmaktayız. Vatandaşlarımızın daha fazla hak talebinde mahkeme kararlarına uymaktayız veya daire-dükkan mahsuplaşmasına karşın anlaşmasını imzalamaktayız. Şu ana kadar 22 bin 400 metrekarelik bu alanda mahsuplaşmaların ve dükkan-daire karşılığı anlaşmaların dışında 50 milyon 946 bin TL ödeme yapmış bulunmaktayız."

Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanındaki 123 binadan 91'i ile anlaşma sağlandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Diğer binaların hak sahipleri ile görüşmeler devam etmektedir. Anlaşma sağlanan binaların 16'sı belediyemizce yıkılmıştır. Orasına ait avam proje diye tabir ettiğimiz tasarımları 2-3 alternatifi ile tamamlamış bulunmaktayız. Bu hafta şehrimize teşrif edecek olan TOKİ'nin yeni başkanı Mehmet Ergün Turan ile yerinde tetkiklerimizle orada neyi nasıl, hangi binaları yapacağımızı kararlaştırmış olacağız ve Çömlekçi aynı Zağnos kentsel dönüşümünde olduğu gibi 10-15 yıl içinde, etap etap tamamlanacaktır." - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Çömlekçi Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title