Haberler

Comen Kupası Yarışları'nda rekorla gelen altın madalya

Güncelleme:

Malta Adası'nın Gzira bölgesinde 25-26 Haziran günlerinde düzenlenen Comen Kupası Yüzme Yarışlarının son gününde Milli Takımımız son derece başarılı sonuçlara imza attı.


200 m kelebekte Zehra Duru BİLGİN 2:16.29 ile Comen Rekoru kırarak altın madalya kazandı. 200 m serbestte Gizem GÜVENÇ 2:03.73 ile Türkiye Rekoru kırarak birinci olurken Melike SERTLER de 200 m kurbağalamada 2:35.65 ile altın madalyaya uzandı.

Gizem GÜVENÇ-Sevval KÖSEOĞLU-Leyla ÖZDOYURAN-Zehra Duru BİLGİN'den oluşan bayanlar 4x100 m Serbest Bayrak Takımımız ise 3:53.81 ile Türkiye Rekoru kırarak gümüş madalya elde etti.

Malta'daki yarışlarda ilk günde Bayanlar 4x100 m Karışık Bayrak Takımımızın Comen Rekoru kırarak altın madalyaya uzanması ayrı bir öneme sahipti. İlk kez bir Bayrak Takımımızın uluslar arası yarışmada rekor kırması ve İspanya, Fransa, Slovenya, İsrail, Yunanistan, İtalya gibi güçlü ekipleri geride bırakması tarihi bir başarı olarak kayıtlara geçti.
İki gün süren organizasyonu Milli Takımımız 5 altın 2 gümüş 1 bronz madalya ile kapatırken bütün madalyalar bayan yüzücülerimizden geldi.

Ay yıldızlılar, yarın Türk Havayollarının Malta'dan saat 10:50'de kalkacak TK1370 sayılı uçağıyla İstanbul'a geri dönecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Malta Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title