Haberler

Çomaklı: "1 Ekim'de Çocuklarımız Kapı Dışında Kalmasın"

Er-Kadın Derneği'nin SODES desteği ile yürüttüğü ve 1 Ekim'de proje desteği sona erecek olan "Mahallebaşında Anneler Ekmek-Çocuklar Oyun Odası İstiyor" isimli projede yer alan Çocuk oyun Odası bir yıl boyunca başarılı aktivitelere imza attı.

Er-Kadın Derneği'nin SODES desteği ile yürüttüğü ve 1 Ekim'de proje desteği sona erecek olan "Mahallebaşında Anneler Ekmek-Çocuklar Oyun Odası İstiyor" isimli projede yer alan Çocuk oyun Odası bir yıl boyunca başarılı aktivitelere imza attı.

Er-Kadın Yönetim Kurulu başkanı Zekiye Çomaklı konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Dernek eğitimlerine katılan ve Mahallebaşında ikamet eden kadınların bu eğitimlere katıldıkları zaman çocuklarını bırakacakları bir mekan veya evde kimselerinin olmayışından doğan kreş ihtiyacını gidermek için geliştirdiğimiz projemizde Çocuk Oyun Odasını kurduk. Yalnız eğitimlerimize gelen kursiyerlerin veya katılımcıların değil Kreşe gitme imkanı olamayan ailelerin çocuklarının da geldiği bu mekan sanırım bu yıl 10 Yaşına giren Derneğimizin yaptığı en isabetli projedir. 3-6 yaş arası çocuklarımızın yanı sıra 10 yaşına kadar olan kız çocuklarının da ders çalışmak için özendikleri bu mekanımızın Ekim ayı itibarı ile Proje desteği bitiyor. Burayı açık tutmak istiyoruz ancak dernek olarak kirayı ve yakıtı karşılayacak bütçemiz yoktur. Yakutiye Kaymakamımız Sayın Ahmet Katırcı Beyefendiye durumu arz bir çözüm bulmaya çalışacağız. Bu arada MÜSİAD, ERGİAD-ETSO gibi ekonomik gücü olan Derneklerden veya EBU- İSHAK Vakfı gibi güçlü vakıflardan destek isteyeceğiz, ihtiyacımız olan bütçe onları sıkıntıya sokacak büyüklükte bir bütçe değildir. Sahip çıkılırsa burası yıllarca devam edecek nitelikte bir kreş. Hem emeklerimiz hem devletimizin verdiği destek boşa gitmeyecektir. Lütfen 1 Ekim'de çocuklarımız kapı dışında kalmasın" dedi.

Oyun Odasının sorumlu öğretmeni Kübra Arkan ise "Oyun Odasından faydalanan çocuklara okul öncesi eğitim programı uyguluyoruz. Resim yapmaktan, çocuk oyunlarına kadar her türlü eğitimi aldılar. Doğum Günleri veya 23 Nisan Çocuk Bayramı, Anneler Günü gibi özel günlerde yaptığımız aktiviteler çocuklar ve veliler tarafından da oldukça ilgi görüyor. Umarım burayı devam ettirebiliriz." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çomaklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title