Haberler

Çölyak Hastalarına Ucuz Glütensiz Ekmek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası, çölyak hastaları için piyasada 15 liraya satılan ithal glütensiz ekmeği, hastalara 1 liraya ulaştırıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Kent Ekmek Fabrikası'nda glüten alerjisi bulunan hastalar için özel üretilen ekmekler her geçen gün daha fazla ilgi görüyor.

Piyasada 450 gram glütensiz ithal ekmek 15 liradan satılırken Kent Ekmek tarafından haftada 3 gün özel olarak üretilen aynı gramajdaki glütensiz ekmek 1 liradan satılıyor. Ekmeklere olan talep artırınca üretim adedi de ayda 10 bine yaklaştı.

Kent Ekmek satış büfelerinde ve EDAK Ecza Kooperatifi'ne bağlı eczanelerde satılan glütensiz ekmekler, satış noktalarına kargoyla ulaştırıyor.

Kent Ekmek Fabrikası, 250 gram beyaz ve kepekli ekmek için Fırıncılar Odası'nca belirlenen 1 liralık resmi fiyat yerine 300 gram ekmeği de 65 kuruştan satıyor.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin ayrıca çölyak hastalarına glutensiz ürünlerden oluşan gıda paketleri de dağıttığı ifade edildi. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title