Haberler

Çölyak Çözümsüz Bir Hastalık Değildir

Güncelleme:

'Glutensiz hayata mahkum kalmayın!' diyen Dr. İbrahim Yılmaz, Çölyak hastalığı hakkında bilgi verdi

Dr. İbrahim Yılmaz , "Besin kaynaklı bir ince bağırsak alerjisi olan çölyak ömür boyu diyet gerektiren bir hastalık olarak bilinir. Hastalığa buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahılların içerisinde bulunan gluten isimli bir proteinin ince bağırsakta parçalanamaması neden olmaktadır, bunun sonucunda ishal, karın ağrısı, gaz-şişkinlik,  kansızlık, fiziksel gelişim geriliği gibi ciddi sağlık problemlerinin  oluştuğu görülür." dedi.

Açıklamasında, 'Çölyak hem sindirim hemde immün sistemin düzensizliğinden kaynaklanan bağırsağın inflatuar(iltihabi) hastalığıdır.Çölyak hastalarının kanlarında gluten'e karşı ve bu iltihap süreciyle bağlantılı olarak bağırsağın bazı ögelerine karşı oluşmuş belli antikorların (Anti-Gliadin, Anti-Endomisyum, Anti-Transglutaminaz) normalden yüksek miktarlarda bulunması da bunu ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca yapılan endoskopi ve biyopsilerde villusların kaybı ve lenfositlerin artışı tanıyı destekler.

Tanı konulduktan sonraki aşamada uyulması gereken tek tedavi yöntemi ise hastanın   gluten içermeyen besinlerle beslenmesidir.

Gluten  içeren gıdalardan ömür boyu uzak durmak gerekli midir?

Hayır! Çözüm ömür boyu diyet değil !!!.

Bütün iltihabi barsak hastalıklarında diyetsiz tedavi yapılabilmektedir( crohn – ülseratif kolit gibi veya Neden kolesterol yüksekliklerinde veya diabet şeker hastalarında hem diyet hem ilaç veriliyor da çölyak hastalarında sadece diyet veriliyor?

Çölyak ta hem mide barsağın sindirim faliyetleri düzenlenerek hemde İmmün sistemin bağırsakta glutene karşı verdiği aşırı duyarlılık reaksiyonunu kullanacağınız bitkisel tedavilerle ortadan kaldırmak kesin çözüm olacaktır.' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Yılmaz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Okan demirmobilWeb@haberler.com:

araştıracağım, inş. Öyledir..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title