Haberler

Çolpan İlhan Hayatını Kaybetti

Sanatçı Çolpan İlhan, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Sinema sanatçısı Sadri Alışık'ın eşi usta oyuncu Çolpan İlhan, bugün hayata gözlerini yumdu. Çolpan İlhan’ın evinde sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiği öğrenildi.

SADRİ ALIŞIK'IN YANINA GÖMÜLECEK

Usta oyuncu Çolpan İlhan Pazar günü (27 Temmuz) 10.30’da yapılacak anma törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığında Sadri Alışık’ın mezarının yayında toprağa verilecek.

ÇOLPAN İLHAN KİMDİR?

Çolpan İlhan, 8 Ağustos 1936'da izmir'de dünyaya geldi. Türk edebiyatının usta şairlerinden Attila İlhan'ın kız kardeşi olan Çolpan İlhan, Yeşilçam'ın unutulmaz aktörü Sadri Alışık'ın da eşiydi. İlhan, Kerem Alışık'ın da annesi.

Lise eğitimine Balıkesir Lisesi'nde başladı. Daha sonra Kandilli Kız Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Belediye Konservatuarı'nda tiyatro bölümünü ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi resim bölümünden mezun oldu.

Bu sırada akademideki arkadaşları ile birlikte "Akademi Tiyatrosu" adıyla bir tiyatro grubu kurdu ve oyunlar hazırladı. Bu sırada gelen bir teklifle 1957 yılında ilk sinema filmi Kamelyalı Kadın'da başrol oynadı.aynı yıl içinde Küçük Sahne'de Münir Özkul ve Uğur Başaran ile "Sevgili Gölge" adlı oyunla ilk profesyonel oyununu oynadı.

Üç sezon Küçük Sahne'de tiyatrolarda rol aldıktan sonra bu tiyaronun dağılması ile Oda Tiyatrosu'nda Müfit Ofluoğlu ile Sabahattin Kudret Aksal'ın "Tersine Dönen Şemsiye" sini sahnedi. Daha sonra Kent Oyuncuları ile Güner Sümer'in "Yarın Cumartesi"'nde oynadı. Kenterler ile de "Baharın Sesi", "Nalınlar" ve "Aptal Kız"'da sahne aldı. Bir süre sonra oğlu Kerem'in doğması ile tiyatroya ara verdi. 1960'ların ortasında sinema filmleri ile sanat yaşantısına geri döndü ve 300'e yakın filmde rol aldı. 1970'lerin sonlarına kadar sürekli filmlerde başrollerde oynayan İlhan sonra sinemadan koptu ve moda çizimleri yapmaya yoğunlaştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

500

Yorumlar (28)

hüseyin:

ölürse ölür

11
46
yanıtYanıtla
adem:

gençlık yılarında bunlar iyi mallardı :))..ama şimdi allah ganı ganı rahmet eylesın ..:(

5
26
yanıtYanıtla
hakanakks@hotmail.com:

ama adam doğru söylüyo vallaha iyi mal vardı,,, göstermeyeydi de bizde böyle anmayaydık şimdi değilmi....

yanıt0
yanıt0
adanalıyıkembesil@hotmail.com:

bende gençliğine bakıyodum şimdi mal iyi iyi...

yanıt0
yanıt0
cengiz:

allah rahmet eylesin ailesine sabırlar versin

24
5
yanıtYanıtla
DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR:

Şuraya yazılan taziye mesajlarına kırmızıya basan embesil hangi kafadasın ve amacın ne bunu da yorum olarak ekle de bilelim.

17
12
yanıtYanıtla
alimetinturkozu:

Toprağı bol olsun. Ecnebilere kullanılan bir kavramdır değerli kardeşlerim. Müslüman için kullanılmaz...

20
6
yanıtYanıtla
sabri0@hotmail.com:

müslüman olduğunu nirden bileceeek biloder heee? alnısında yazmıyoki????

yanıt0
yanıt0
Imanm@m.m:

Nerden biliyosun, sen Allah misin

yanıt0
yanıt0
TYVFBUYH:

TÜRK SANAT DÜNYASI EN DEĞERŞİLERİNDEN iLHAN HANIMI KAYBETTİGİNDEN DAHA DA FAKİRLEŞTİ. ALLAH RAHMET EYLESİN.

25
0
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title