Haberler

Colgate ve Gazeteci Tayfun Talipoğlu,"Dişe Dokunur Bir Hikaye" ile Erzurum'daydı

Türk Dişhekimleri Birliği’nin katkılarıyla, Colgate ve Gazeteci Tayfun Talipoğlu, “Dişe Dokunur Bir Hikaye” ile Erzurum’daydı.Gazeteci Tayfun Talipoğlu, Colgate işbirliğiyle, Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak, halkı ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirdiği bir yolculuk başlattı.

Türk Dişhekimleri Birliği'nin katkılarıyla, Colgate ve Gazeteci Tayfun Talipoğlu, "Dişe Dokunur Bir Hikaye" ile Erzurum'daydı.

Gazeteci Tayfun Talipoğlu, Colgate işbirliğiyle, Türkiye'nin dört bir yanını dolaşarak, halkı ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirdiği bir yolculuk başlattı. "Dişe Dokunur Bir Hikaye" adlı proje kapsamında Türk Dişhekimleri Birliği'nin desteğiyle düzenlenen ağız sağlığı bilgilendirme toplantılarının üçüncü ayağı Erzurum Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde gerçekleştirildi. Toplantıda; Erzurum Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Alper Eminoğlu ve Tayfun Talipoğlu hazır bulundu.

Toplantıda, ağız sağlığı konusunda çarpıcı bilgiler paylaşıldı. Diş çürüğünün, dünyada en sık rastlanan kronik hastalık olduğuna dikkat çekilerek, 5 milyar insanın (dünya nüfusunun %80'i) diş çürüğüyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Diş çürükleri ve diş eti rahatsızlıklarının, romatizma, şeker hastalığı, görme bozukluğu, kalp krizi, böbrek iltihabı, zatürre ve ülser gibi rahatsızlıklara neden olabildiği; oluşum sürecinde kontrol edilirse, diş çürüğünün önlenebildiği anlatıldı. Toplumun diş çürüğünün önemli bir sağlık problemi olduğunu anlamasının gelecek nesiller için büyük önem taşıdığına inanan Colgate, Türk Dişhekimleri Birliği'yle beraber, çeşitli şehirlerde halkı bilinçlendiren toplantılar düzenlemeye devam edecek.

COLGATE'TEN, ERKEN DÖNEM DİŞ ÇÜRÜKLERİNİ ÖNLEYEN YENİ BİR TEKNOLOJİ...

Dünya diş macunu pazar lideri Colgate, florürden sonra diş macunundaki en büyük buluş olarak gösterilen yeni bir teknoloji geliştirdi. 8 yıl süren klinik araştırmaların sonucunda pazara sunulan Colgate Maksimum Antiçürük + Şeker Asidi Dengeleyici diş macunu, diş minesinin bir numaralı düşmanı olan şeker asidini dengeliyor, çürükleri oluşum sürecinde kontrol ederek önlüyor.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

DİŞ ÇÜRÜĞÜ: Diş çürüğü, dünyada en sık rastlanan kronik hastalıktır. Günümüzde 5 milyar insan (dünya nüfusunun %80'i) diş çürüğüyle karşı karşıya. Sanayileşmiş toplumlarda, toplam sağlık hizmeti giderlerinin yaklaşık %10'unun diş çürüğü tedavisine harcandığı tahmin ediliyor. Bu rakam, pek çok gelişmekte olan ülkenin kaynaklarından fazla! Ağız hastalıklarına neden olan risk faktörleri arasında dengesiz ve sağlıksız beslenme, sigara kullanımı, aşırı alkol tüketimi, sosyal faktörler ve zayıf ağız hijyeni yer alıyor. Diş çürükleri ve diş eti rahatsızlıkları, romatizma, şeker hastalığı, görme bozukluğu, kalp krizi, böbrek iltihabı, zatürre ve ülser gibi ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Diş çürüğü, oluşum sürecinde kontrol edilirse önlenebiliyor.

Dünya: İlkokul çocuklarının %60 ila %90'ının, yetişkinlerin ise neredeyse tamamının diş çürüğü problemi var. Diş kaybına neden olabilen ileri derecede periyodontal diş eti hastalıkları, orta yaşlı (35-44 yaş) yetişkinlerin %15-20'sinde görülüyor. 65-74 yaş arası yetişkinlerin %30'unun hiç doğal dişi yok.

Türkiye : Türkiye, diş macunu ve diş fırçası tüketiminde, Avrupa ve Asya ülkelerinin arasında son sıralarda yer alıyor! Türkiye'de insanlar, dişlerini günde 2 kez fırçalaması gerekirken, yalnızca haftada 2 kez fırçalıyor. Son 1 yıl içerisinde, Türkiye'deki hanelerin %30'una diş macunu, %54'üne diş fırçası girmemiş. Türkiye nüfusunun %90'ı, en az 1 dişini kaybetmiş. Türkiye'deki her 10 çocuktan 7'sinin dişi çürük! 65 yaş üzerindeki yetişkinlerin %50'si, ağzındaki dişlerin tümünü kaybetmiş. Nüfusun yarısı diş hekimine hiç gitmiyor, %25'i ise yılda yalnızca bir kez ziyaret ediyor. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Dişhekimleri Birliği Tayfun Talipoğlu Türkiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title