Haberler

Çökelek'in Yaraları Sarılıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli’de katıldığı temel atma ve araç tanıtım törenlerinin ardından mahallelere ziyaretlerde bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli'de katıldığı temel atma ve araç tanıtım törenlerinin ardından mahallelere ziyaretlerde bulundu. 2015 yılının Temmuz ayında 15 tarım işçisinin trafik kazasında hayatını kaybettiği Çökelek Mahallesini de ziyaret eden Başkan Ergün, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çökelek Mahallesinin 28 bin metrelik kilit parke taşı döşemesiyle ilçede bu hizmeti alan ilk mahalle olduğunu dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2017 yılında mahallelere sürpriz yatırımların geleceğini de söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli ilçe ziyaretleri kapsamında Çökelek Mahallesini de ziyaret etti. Ziyarette Başkan Ergün'e Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Salihli Belediyesi Başkan Yardımcıları ve şube müdürleri eşlik etti. Çökelek Mahallesi sakinleri ziyarette Başkan Ergün'ü çiçeklerle karşıladı.

"Çökelek büyükşehirle örnek mahalle oldu"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'yı mahallelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Çökelek Mahalle Muhtarı Mevlüt Kılınç, yapılan hizmetlerle mahallenin oldukça güzelleştiğini söyledi. Muhtar Kılınç, "Büyükşehir olmadan önce yollarımız kötü durumdaydı. İlaçlama faaliyetlerinde sıkıntılar vardı. Şimdi mahallemiz şehir gibi, çevre mahallelere örnek olacak şekilde hizmetler aldı. Bu nedenle Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür ediyorum" dedi.

"Çökelek'in yaralarını sarmak için çalışıyoruz"

Mahalle Muhtarı Mevlüt Kılınç'ın ardından Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda konuşma yaptı. Kayda, "Çökelek'in yaralarını sarmak için ne yapsak az. Salihli'mizin zengin değerlere sahip mahallelerinden birisi Çökelek. Salihli'nin gücü ve Büyükşehir'in gücü ile ilçemizin bu güzel mahallesi pırıl pırıl olmaya başladı. Yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e teşekkür ediyoruz" dedi. Kayda, Çökelek Mahallesi sakinlerine Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi'nin yapacağı projeler hakkında bilgiler verdi.

"Salihli'de yeni yatırımlar başladı"

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Çökelek Mahallesi sakinlerine seslendi. Başkan Ergün, "Bugün Salihli'de yeni yatırımlar, temel atma törenleri ve hayata geçireceğimiz projelerle ilgili ziyarette bulunuyoruz. Bu kapsamda da çalışmaların devam ettiği Yeşilova ve Çökelek Mahallelerinde siz değerli vatandaşlarımızla bir aradayız. Salihli'nin 102 mahallesi var. Çökelek bu kapsamda 28 bin metrelik kilit parke taşı döşemesi hizmetini birinci sırada alan mahalle durumunda. Güle güle kullanın" diye konuştu.

"Birlikten kuvvet doğar"

Büyükşehir Belediyesi'nin 2 buçuk seneyi geride bıraktığını ve bundan sonra 2 buçuk senelik hizmet sürelerinin kaldığını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "17 ilçe bine yaklaşan mahallelerimizde, hizmetlerimiz devam ediyor. Salihli ilçemizde Zeki Başkanımızın olması yaptığımız çalışmalarda bize güç verdi. Yetişemediğimiz yerlerde bize her zaman destek oldu. Sonuçta birlikten kuvvet doğar. Seçim sürecinde de ellerimiz kenetlenmişti. Şimdi projelerimizi birer birer hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

"Projelerin temelini attık"

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Salihli'deki projelerinin saymakla bitmeyeceğini dile getiren Başkan Ergün, "Salihli ilçe merkezinde MABEM ve Koordinasyon Merkezi'nin temelini attık. Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzunu ilçemize kazandırıyoruz. Bu ayın 17'sinde ihalesini yapacağımız, Salihli'nin mevcut pazaryerine tüm otopark sorununu çözecek olan 35 milyonluk bir yatırımı başlatma noktasına geldik. Bunun yanı sıra yeni terminal noktasında kamulaştırmalar yapıyoruz. Gümüşçayı'nda büyük bir proje hazırladık. Bir iki aya start alıyor. 2017 yılında Salihli'ye 125 milyona yakın bir yatırımı planladık" dedi.

"340 kilometrelik asfalt atılıyor"

Salihli'deki asfalt ve kilit parke taşı döşemeleri hakkında da bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Sadece bu yaz Salihli'nin yollarına 302 kilometre asfalt yaptık. 38 kilometrelik bir yol kaldı inşallah onları da bitireceğiz. Taş döşemeleri de devam ediyor. Çökelek'e 28 bin metrelik taş döşemesi yaptık. Diğer mahallelere de devam edecek. Halka yapılan hizmet en büyük ibadettir düsturuyla hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Yakın gelecekte mahallelerimizle ilgili güzel sürprizlerimiz olacak" dedi.

"Kadınlar ve çocukları da unutulmadı"

Çökelek Mahalle ziyareti esnasında kadınlar ve çocukları da unutmayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çocuklara kırtasiye ve top armağan ederken, kadınlara da şal hediye etti. Çocuklar ve kadınlar Başkan Ergün'e ilgisinden dolayı teşekkür etti. Başkan Cengiz Ergün, ziyaretin sonunda Çökelek Mahallesi sakinleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salihli Belediyesi Cengiz Ergün Zeki Kayda Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title